David Parlett: The A-Z of Card Games

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harvat suomenkieliset korttipelikirjat ovat todella hyviä. Useimmat ovat käännöksiä muista Pohjoismaista ja jotenkin vähän puolivillaisia. Lisäksi ne yleensä kierrättävät samoja vanhoja pelejä, pahimmillaan kummallisesti väärin säännöin.

Mikäli kaipaa parempaa, Oxford Paperback Reference -sarjassa julkaistu David Parlettin A-Z of Card Games on täynnä hyviä pelejä. Se on sisällöltään laaja: mukana on useiden eri maiden korttipeliperinnettä, myös Suomen.

Parlettin opas läpäisee sitä paitsi perimmäisen korttipelikirjan laatutestin, josta monikaan suomenkielinen teos ei selviä: siitä löytyy säännöt muutamaan tarotpeliinkin. Parlettin tyyli on varsin ytimekäs, joten kokemattomille kortinpelaajille teos voi olla paikoin vaikeaselkoinen.

Muutamia virheitäkin teoksessa on (briscolan säännöissä varsinkin on aika iso virhe). Siitä huolimatta kyseessä on yksi parhaista korttipelien sääntökokoelmista – Parlettin oman Penguin Book of Card Gamesin uusin laitos on tosin vielä parempi. Kotimaisista vaihtoehdoista kannattaa myös tutustua kirjoittamaani Korttipelioppaaseen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...