David Parlett: The A-Z of Card Games

Osta kirja itsellesi

Harvat suomenkieliset korttipelikirjat ovat todella hyviä. Useimmat ovat käännöksiä muista Pohjoismaista ja jotenkin vähän puolivillaisia. Lisäksi ne yleensä kierrättävät samoja vanhoja pelejä, pahimmillaan kummallisesti väärin säännöin.

Mikäli kaipaa parempaa, Oxford Paperback Reference -sarjassa julkaistu David Parlettin A-Z of Card Games on täynnä hyviä pelejä. Se on sisällöltään laaja: mukana on useiden eri maiden korttipeliperinnettä, myös Suomen.

Parlettin opas läpäisee sitä paitsi perimmäisen korttipelikirjan laatutestin, josta monikaan suomenkielinen teos ei selviä: siitä löytyy säännöt muutamaan tarotpeliinkin. Parlettin tyyli on varsin ytimekäs, joten kokemattomille kortinpelaajille teos voi olla paikoin vaikeaselkoinen.

Muutamia virheitäkin teoksessa on (briscolan säännöissä varsinkin on aika iso virhe). Siitä huolimatta kyseessä on yksi parhaista korttipelien sääntökokoelmista – Parlettin oman Penguin Book of Card Gamesin uusin laitos on tosin vielä parempi. Kotimaisista vaihtoehdoista kannattaa myös tutustua kirjoittamaani Korttipelioppaaseen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...