Charles Stross: Accelerando

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Cory Doctorow kohtaa Stephen Baxterin! Accelerandossa yhdistyy Doctorow’n optimistinen transhumanismi Baxterin Manifold-sarjan kosmiseen skaalaan. Yhdeksän luvun aikana seurataan Macxin suvun kolmen sukupolven vaiheita ihmiskunnan levitessä maapallolta asuttamaan Jupiterin ja Saturnuksen kiertoratoja.

Kirjan luvut ovat suhteellisen irtonaisia, välissä tapahtuu melkoisia aikahyppyjä. Rakenne selittyy kirjan taustalla, luvut on alunperin julkaistu omina novelleinaan. On tarinalla sentään yhtenäinen kaari, mutta mukaansatempaavaa juonta hakeville Glasshouse on parempi valinta. Accelerando on kuitenkin kerännyt valtavasti kehuja, eikä suotta. Se on todellinen idearäjähdys, joka ampuu täyslaidallisia transhumanistista hulluutta ja singulariteetin sykettä. Kirjalla on vikansa, mutta siinä on sittenkin klassikon ainesta samaan tapaan kuin William Gibsonin parhaissa teoksissa.

Kirja on jännittävä kaikessa teknologisessa kehityksessään. Accelerandon matka hieman nykyaikaa kehittyneemmästä maailmasta singulariteetin syntymisen läpi postsingulariteettiin on huikeaa visiointia. Accelerando Technical Companion tulee varmasti tarpeeseen useimmille. Charles Strossin sivuilta kirjan saa ilmaisena e-kirjana monissa formaateissa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...