Charles Stross: Accelerando

Osta kirja itsellesi

Cory Doctorow kohtaa Stephen Baxterin! Accelerandossa yhdistyy Doctorow’n optimistinen transhumanismi Baxterin Manifold-sarjan kosmiseen skaalaan. Yhdeksän luvun aikana seurataan Macxin suvun kolmen sukupolven vaiheita ihmiskunnan levitessä maapallolta asuttamaan Jupiterin ja Saturnuksen kiertoratoja.

Kirjan luvut ovat suhteellisen irtonaisia, välissä tapahtuu melkoisia aikahyppyjä. Rakenne selittyy kirjan taustalla, luvut on alunperin julkaistu omina novelleinaan. On tarinalla sentään yhtenäinen kaari, mutta mukaansatempaavaa juonta hakeville Glasshouse on parempi valinta. Accelerando on kuitenkin kerännyt valtavasti kehuja, eikä suotta. Se on todellinen idearäjähdys, joka ampuu täyslaidallisia transhumanistista hulluutta ja singulariteetin sykettä. Kirjalla on vikansa, mutta siinä on sittenkin klassikon ainesta samaan tapaan kuin William Gibsonin parhaissa teoksissa.

Kirja on jännittävä kaikessa teknologisessa kehityksessään. Accelerandon matka hieman nykyaikaa kehittyneemmästä maailmasta singulariteetin syntymisen läpi postsingulariteettiin on huikeaa visiointia. Accelerando Technical Companion tulee varmasti tarpeeseen useimmille. Accelerandon kotisivuilta kirjan voi imuroida ilmaiseksi useissa elektronisissa formaateissa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.