Richard Powers: Suopeus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjailijanurallaan epäonnistunut Russell Stone opettaa Chicagossa luovan tietokirjoittamisen kurssia. Opettajan kuviot menevät sekaisin, kun kurssin oppilaiden joukossa on Thassadit Amzwar, käsittämättömän onnellinen ja aurinkoinen nainen. Kuinka ihminen, joka on muuttanut Yhdysvaltoihin pakolaisena Algerian kauhujen keskeltä, voi olla noin onnellinen? Onko hänessä jotain vikaa?

Kirjan toisena juonteena on genomitutkija Thomas Kurton, jonka transhumanistisena tavoitteena on parantaa ihmisrotua geeniteknologian kautta. Kurtonia luonnollisesti kiinnostaisi aina onnellisen ihmisen geeniperimä.

Suopeus on ideakirjallisuutta, joka pohtii geenimanipulaation oikeutusta ja onnellisuutta, toisaalta kirjoittamista ja tarinankerrontaa. Kirja on vahvasti ajassa kiinni, viittailee muuhun kulttuuriin ja on erittäin itsetietoinen. Kertoja — Powers itse, vaiko joku muu? — esiintyy kirjan sivuilla kommentoimassa tarinaa.

Suopeus oli hyvä kirja. Eläväiset henkilöt ja mielenkiintoiset ideat yhdistyvät siinä kiehtovalla tavalla ja lopputulos on ehkä alkuun vähän vaikeasti lähestyttävä, mutta sittenkin tuttavallisempi kuin Powersin aiempi Muistin kaiku.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...