Tiina Raevaara: Kaksoiskierre

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiina Raevaaran kahdeksas romaani Kaksoiskierre sukeltaa trillerien maailmaan. Sen päähenkilö Eerika, entinen biolääketieteen tutkija elää nuoren tyttärensä ja lapsuudenystävänsä Kristiinan kanssa erikoista perhe-elämää. Perheen yllä on varjoja ja niistä yksi, Kari Pajusuo, ei pysy Eerikan mennei­syydessä.

Pajusuo oli Eerikan entinen professori, joka on palannut Suomeen. Hänellä on suunnitelmissa projekti, jonka tarkoituksena on mullistaa muiden muassa elinsiirrot. Hän ei hyväksy kieltävää vastausta ja hänellä on keino pakottaa Eerika työskentelemään hänelle. Tämä laukaisee tapahtumaketjun, jonka läpi Raevaara kuljettaa lukijansa.

Kaksoiskierteen tarina liikkuu hitaasti ja Raevaara käyttää paljon aikaa pää­henkilönsä elämän kuvaamiseen. Tämän kuvailun vastavoimaksi nostetaan geeniteknologian eettiset kysymykset. Niissä riittääkin purtavaa ja kirja herättää paljon ajatuksia. Aihepiiri tuntuu ajankohtaiselta ja Raevaara kirjoittaa siitä asiantuntemuksella. Samalla hän kuitenkin pitää tekstin maallikoille sopivana.

Kaksoiskierre on tunnelmallinen kirja. Vaikka siinä on nähtävissä Raevaaralle ominainen kerronnallinen syvä ääni, aihepiiri tuo minulle enemmän mieleen Leena Krohnin tuotannon. Kummatkin tavallaan käsittelevät tulevaisuuden tarinoita tieteen kautta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...