Tiina Raevaara: Sielujen syöveri

Sielujen syöveri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiina Raevaaran Sielujen syöveri on kolmas kirja Kaksoiskierteen aloittamas­sa jännityssarjassa. Sarjan jokainen osa on itsenäinen, joten sarjaan voi hypä­tä mukaan mistä osasta tahansa. Edelliset osat näkyvät kyllä Sielujen syöve­rissä, mutta ne esitetään osana hahmojen historiaa, ei niinkään aktiivisena osana tätä hetkeä. Raevaara on palkittu aiemmin muun muassa Runeberg-palkinnolla.

Kirjasarjan päähenkilö Eerika on aina ollut jollain tavalla rikki. Eikä ihme, sillä jokainen kirja tuntuu lisäävän hänen emotionaalista painolastiaan. Tällä kertaa sukelletaan muistoihin. Eerika menetti lapsuudessaan perheensä tulipalossa. Hänellä on vähän muistikuvia tapahtumista, lähinnä valtaisa syyllisyydentun­ne.

Muistojen todellisuus kyseenalaistuu, kun Eerika tapaa julkkispsykologi Harrietin. Paljastuu nimittäin, että hän on tuntenut Eerikan vanhemmat ja hänen kauttaan Eerikalle avautuu mahdollisuus selvittää tapahtumia. Samalla Eerika kuitenkin ajautuu osaksi Harrietin pyrkimyksiä ja vie Eerikan keskelle väkivaltaisten murhien ketjua.

Tiina Raevaaran teksti on minusta aina ollut hyvää. Hän esittää päähenkilöistä tarpeeksi, että heihin samaistuu ja ymmärtää, muttei kuitenkaan liikaa. Juo­nen kuljetus on toimivaa ja henkilöhahmot aktiivisia.

Genrenä tällainen tieteistrilleri on varmasti kohderyhmänä Raevaaralle hyvä. Kirjasta kun pitävät niin valtavirtakirjallisuuden seuraajat kuin hänen spekula­tiivisen fiktionsa fanitkin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...