Claire Castillon: Äidin pikku pyöveli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jo teoksen nimi vetää sairaasti puoleensa, ja sisältö on lisää samaa.

Novellikokoelman yhteisenä teemana on äidin ja tyttären suhde, puolelta ja toiselta. Ei huolta: mistään kyökkipsykologiasta ei ole kyse. Kirjan 19 novellia ovat mustaa tai vielä mustempaa huumoria. Kirjailija rakentaa tragikoomisia tilanteita ja pilkkaa tyhmiä henkilöitään – eikä säästä aviomiehiä ja isiä, vaikka he eivät olekaan tarinoiden aktiivisia toimijoita. Naiset ovat! Äiti sinkauttaa pikku tyttärensä autosta moottoritielle, hänellä on syynsä. Toisen novellin tytär pahoinpitelee äitinsä, hänellä on syynsä. Aihevalikoimassa on myös seksibisnes, uskottomuus, insesti totta kai. Kaunosielut älkööt vaivautuko!

Minuun lyhyehköt, hyvin kirjoitetut novellit osuivat ja upposivat. Niitä lukiessa saattoi häpeämättömästi nauraa milloin äidille milloin tyttärelle. Mutta jälkeenpäin huomasin pohtivani kirjaa ilman että yhtään nauratti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...