John Grisham: Aika armahtaa

Aika armahtaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

16-vuotias Drew Gamble painaa liipaisinta ja surmaa isäpuolensa Stuart Koferin. Kofer on väkivaltainen alkoholisti, mutta myös arvostettu apulaisseriffi. Jake Brigance saa jälleen kotikaupunkinsa vihat päälleen, kun hänet määrätään Drew’n puolustusasianajajaksi. 

John Grisham palaa teoksessaan Aika armahtaa Clantoniin, pikkukaupunkiin, jossa ennakkoluulot ja oudot persoonallisuudet kukkivat. Brigance toimi myös Grishamin kirjojen On aika tappaa ja Perintö päähenkilönä. Tällä kertaa Clantonin kaupunki ei kuitenkaan kuohu roturistiriitojen vuoksi, vaan sen puheenaiheiksi nousevat kotiväkivalta ja osattomuus. 

Aika armahtaa -kirjan lukijan myötätunto on väistämättä Drew Gamblen puolella. Grisham kuvaa Stuart Koferin niin epämiellyttäväksi ihmisroskaksi, että 16-vuotias elämän ja isäpuolensa kolhima poika herättää vain sympatiaa. Samalla Grishamin kirja on myös vaivatonta luettavaa: kirjailija antaa lukijalle mustavalkoisen asetelman, jota ei tarvitse pahemmin pähkäillä. Muutama moraalinen yksityiskohta kirjassa hämmentää, ja ne – huolestuttavaa kyllä – eivät liity sänkyynsä sammuneen miehen surmaamiseen. 

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...