John Grisham: Aika armahtaa

Aika armahtaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

16-vuotias Drew Gamble painaa liipaisinta ja surmaa isäpuolensa Stuart Koferin. Kofer on väkivaltainen alkoholisti, mutta myös arvostettu apulaisseriffi. Jake Brigance saa jälleen kotikaupunkinsa vihat päälleen, kun hänet määrätään Drew’n puolustusasianajajaksi. 

John Grisham palaa teoksessaan Aika armahtaa Clantoniin, pikkukaupunkiin, jossa ennakkoluulot ja oudot persoonallisuudet kukkivat. Brigance toimi myös Grishamin kirjojen On aika tappaa ja Perintö päähenkilönä. Tällä kertaa Clantonin kaupunki ei kuitenkaan kuohu roturistiriitojen vuoksi, vaan sen puheenaiheiksi nousevat kotiväkivalta ja osattomuus. 

Aika armahtaa -kirjan lukijan myötätunto on väistämättä Drew Gamblen puolella. Grisham kuvaa Stuart Koferin niin epämiellyttäväksi ihmisroskaksi, että 16-vuotias elämän ja isäpuolensa kolhima poika herättää vain sympatiaa. Samalla Grishamin kirja on myös vaivatonta luettavaa: kirjailija antaa lukijalle mustavalkoisen asetelman, jota ei tarvitse pahemmin pähkäillä. Muutama moraalinen yksityiskohta kirjassa hämmentää, ja ne – huolestuttavaa kyllä – eivät liity sänkyynsä sammuneen miehen surmaamiseen. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...