John Grisham: Tilinteko

Osta kirja itsellesi

John Grishamin uusimman kirjan Tilinteko alkuasetelma on kiinnostava: eräänä aamuna vuonna 1946 sotasankari Pete Banning syö aamiaisen, ajaa kaupunkiin ja ampuu pidetyn pastorin. Oikeudenkäynnin aikana hän ei suostu kertomaan syytä teolleen, vaikka häntä uhkaa kuolemantuomio ja hänen perhettään perikato. Tilinteon taustalla on Grishamin kuulema tarina pikkukaupungissa tapahtuneesta erikoisesta murhasta.

Tilinteossa Grisham vie lukijansa toiseen maailmansotaan, sotavankeuteen ja sissitaisteluihin. Vaikeista aiheista huolimatta Grishamin kirjoitustyyli on – parempaa sanaa keksimättä – grishamilaisen kepeä. Tilinteko tapahtuu 1940-luvulla, mutta aikakauden kuvaus jää sotatapahtumista huolimatta yllättävän ohueksi. Oikeusprosesseja ja ovelia asianajajia kuvatessaan Grisham on aina parhaimmillaan, ja niin käy tälläkin kertaa.

Tilinteon lopussa Banningin motiivi murhateolle paljastuu. Salaisuus ei huipenna lähes 500-sivuista romaania ja jättää lukijan olon hieman pettyneeksi. Tilinteosta puuttuu oikeudentuntoista vimmaa, jolla Grisham kirjoitti esimerkiksi true crime -kirjansa Syytön. Grisham on silti taitava ja rutinoitunut kirjailija, ja hänen kirjansa mukavia ja turvallisia kuin villasukat.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...