Jukka Vesterinen: Aikamatka : nostalginen vuosikirja 1958, 1968, 1978

Aikamatka : Nostalginen vuosikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aikamatka-kirjat ovat parhaita fiilistelykirjoja, sillä niiden sivuilla voi todella tehdä matkoja lapsuuteen ja nuoruuteen, ihan lukijan iän mukaan. Tässä kirjassa on kolmelta vuosikymmeneltä kivoja tarinoita.

1958 – kun itse en ollut vielä syntynytkään. Oli ehkä hauskin vuosi, juuri sen takia, miten aika on muuttunut ja se, mitä oli silloin, tuntuu ehkä nykyaikaan peilattuna koomiseltakin. “Suomi yöpakkasten vuonna 1958”, on tekijän otsake.

1968 – on sitä aikaa, josta jo itsekin jotain muistaa ja kun lukee kirjaa ja katselee kuvia, niin muistuu mieleen lisää. Kivoja muistoja esimerkiksi siitä kun oli purkkaa, jota ostettiin, ei niinkään sen purkan takia, vaan keräilykuvien. Silti, tekijän mukaan “Suomi hulluna vuonna 1968”.

1978 – oli oman nuoruuteni aikaa. Tekijä kertoo, että “Suomi lähes tavallisena vuonna 1978”. Jos ei kaikkea siitä vuodesta muista, niin kivaa on ottaa pientä kertausta.

Jukka Vesterinen on mestari kertomaan ajoista vähän niin kuin keräilijän näkövinkkelistä. Kivaa tietoa joka vuoden ajoneuvoista, postimerkeistä, keräilykuvista, kaikesta siitä, mistä voidaan ajan merkit lukea. Musiikkia ja teatteria unohtamatta.

Kirja tulee ahmittua ihan yhtä soittoa ja silti haluaa lisää. Onneksi näitä kirjoja on! Tarvitsee ottaa seuraava… Niin ja pikkuvinkki: Erittäin hyvä lahjakirja!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...