Liza Marklund: Ajojahti

Ajojahti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Solsidan, nimensä mukainen lähiö Saltsjöbadenissa ei ehkä olekaan niin aurinkoinen kuin vaikuttaa. Entinen poliitikko, liikemies Torsten Lerberg löydetään nimettömän vihjeen perusteella kotoaan raa’asti kidutettuna ja tajuttomana. Vaimoa, Noraa, ei löydy mistään ja lapsetkin ovat toisaalla hoidossa. Miksi Nora on tehnyt outoja järjestelyjä etukäteen ja miten tämä näyttäisi liittyvän erääseen vanhaan tapaukseen, josta on tehty palkittu dokumentti?

Annika Bengtzon saa tehtäväkseen kirjoittaa tapauksesta – sekä ohjattavakseen nuoren ja innokkaan työharjoittelijan, joka sattuu olemaan omistajasuvun jälkeläinen… Kvällspressenin päätoimittaja Anders Schyman on todella pinteessä, sillä juuri hänen dokumenttiaan aikoinaan kadonneesta Violasta aletaan repostella verkossa julkisesti. Hän olisi ollut juuri vetäytymässä työstään, mutta nyt se on mahdotonta. Hänen on puhdistettava maineensa jollakin tavalla, vaikka nettihyökkäys alkaa saada omalaatuisen suurta painoarvoa. Miten toimia, kun tilanne alkaa saada outoja piirteitä?

Tajuton Torsten herää vain hetkeksi ja pystyy kommunikoimaan silmiään räpäyttämällä, kunnes eräs kysymys saa hänet täysin tolaltaan. Samaan aikaan Annikan ex-mies alkaa käyttäytyä omalla tavallaan erikoisesti ja Annikan henkilökohtainen elämä sekä työ eivät enää pysy tasapainossa, uusioperhe kärsii. Silti tutkimuksia on jatkettava. Kadonneen Violan tapauksen ottaa kontolleen eräs sarjamurhaaja… mutta missä on Nora? Miksi kaksoset näyttäytyvät tässäkin teoksessa eräässä tärkeässä roolissa? Mikä on median vastuu ja varsinkin sosiaalisen median tarjoama totuus? Miksi kidutus näyttäytyy niin monessa kohdassa outona osana ruotsalaista rikosmaailmaa?

Ajojahti on trilleri, jossa juonet kulkevat moneen suuntaan avaten erilaisia tulkintoja asioihin. Aikaisempaan tapaan tekijä tuo esille yhteiskunnallisia epäkohtia, poliitiikan syövereissä kulkevia järjestelmiä sekä yleisesti muka-tiedettyjä asioita, joihin kukaan ei uskalla puuttua. Salaisuudet alkavat paljastua useammallakin taholla, mutta kaikkea ei taatusti uskalleta tuoda julki – eihän?!

Annika Bengtzonin ystäville jälleen varma valinta – myös kaikille yhteiskuntapoliittisista jännäreistä pitäville hyvä valinta syksyn pimeiksi illoiksi.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...