Pierre Lemaitre: Alex

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaunis Alex-niminen nainen siepataan ja jätetään häkkiin kuolemaan. Omien traumojensa vanki, ylikomisario Camille Verhoeven ja hänen miehensä saavat tehtäväkseen selvittää sieppauksen. Alex-kirjan alkuasetelma on perinteinen, mutta kirjan puolivälissä Lemaitre muuttaa juonta kiinnostavammaksi. Alex onkin jotakin aivan muuta kuin pelastamista odottava uhri. Tämän enempää kirjan kuvioista ei kannata paljastaa.

Alex on hyvin ranskalainen dekkari: se on aluksi lähes uuvuttavuuteen asti monisanainen kirja, joka analysoi toista päähenkilöään, muodikkaan traumatisoitunutta ylikomisario Verhoeveniä yhtä aikaa sekä syvällisesti että naiivisti. Onneksi Lemaitre malttaa säilyttää toisen päähenkilön, Alexin, salaisuuden lähes kirjan loppuun asti.

Alex on muutaman käänteensä vuoksi perusjännäriä kiinnostavampi tapaus. Vaikka kirjan lopussa paha saakin palkkansa, loppu tekee lukijan kuitenkin surulliseksi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...