Sari Peltoniemi: Allmaan vaskitsa

Osta kirja itsellesi

Taivazalan joutsen aloitti Avaimenkantaja-sarjan, jonka seuraava osa Allmaan vaskitsa on. Kielisen kylässä tapahtuu taas kummallisia asioita ja edellisestä osasta tutut Veera, Miranda ja Olavi joutuvat taas selvittelemään mystisiä käänteitä.

Tällä kertaa pulassa on Allmaa, maanalainen paikka, jota asuttavat lempeät gnoomit. Hiidet ovat ottaneet gnoomit orjikseen ja jonkun on autettava. Avaimenkantaja Mosse tuntee kutsun Allmaahan ja saa mukaansa lapset.

Maan alla on edessä vaarallisia seikkailuja. Uhkaavat ja vaaralliset hiidet on karkotettava Allmaasta, jotta gnoomit saavat elää elämäänsä kaikessa rauhassa. Veera on onneksi nokkela ja kekseliäs ja Mossekin löytää sisältään voimia, joita ei muistanut omistavansa.

Aivan Taivazalan joutsenen veroista maagisuutta Allmaan vaskitsassa ei ole ja koin, että Allmaassa ongelmat ratkesivat lopulta kovin vaivattoman deus ex machina -henkisesti, mutta se on yhtä kaikki oivaa jatkoa Avaimenkantaja-tarinalle.

Kolmas osa Vattenporin simpukka pääsee varmasti lukulistalle ja suosittelisin kirjoja kyllä satumaisista seikkailuista kiinnostuneille alakoululaisille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...