Sari Peltoniemi: Vattenporin simpukka

Vattenporin simpukka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Avaimenkantaja-sarjan kolmas osa nostaa pääosaan Olavin, vedessä ja jäällä viihtyvän pojan, joka illalla luistellessaan näkee Kielisjärven jään alla kasvot. Vanha avaimenkantaja Mosse on saanut viestejä, joiden seurauksena Kielisjärven jäälle meno kielletään tiukasti.

Olavi ei kuitenkaan pysty noudattamaan kieltoa. Joku vetää hänet jäälle ja pinnan alle, aivan kuin koulun uuden rehtorin Vellamonkin. Kielisjärveen ei koskaan huku kukaan, mutta minne rehtori sitten on kadonnut ja minne Olavi päätyy?

Uusi avaimenkantaja Miranda joutuu taas tositilanteeseen, kun matka suuntautuu Vattenporin vedenalaiseen rinnakkaismaailmaan, jossa on vaikeuksia selviteltäväksi, Taivazalan joutsenen ja Allmaan vaskitsan tapaan.

Vattenporin simpukka on mainio lopetus sadunomaiselle seikkailutrilogialle. Lastenkirjaksi tässä on reippaasti sivuja, mutta tarina etenee sujuvasti, seikkailut ovat sopivan turvallisia ja ratkaisut löytyvät lopulta helposti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...