Sari Peltoniemi: Vattenporin simpukka

Vattenporin simpukka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Avaimenkantaja-sarjan kolmas osa nostaa pääosaan Olavin, vedessä ja jäällä viihtyvän pojan, joka illalla luistellessaan näkee Kielisjärven jään alla kasvot. Vanha avaimenkantaja Mosse on saanut viestejä, joiden seurauksena Kielisjärven jäälle meno kielletään tiukasti.

Olavi ei kuitenkaan pysty noudattamaan kieltoa. Joku vetää hänet jäälle ja pinnan alle, aivan kuin koulun uuden rehtorin Vellamonkin. Kielisjärveen ei koskaan huku kukaan, mutta minne rehtori sitten on kadonnut ja minne Olavi päätyy?

Uusi avaimenkantaja Miranda joutuu taas tositilanteeseen, kun matka suuntautuu Vattenporin vedenalaiseen rinnakkaismaailmaan, jossa on vaikeuksia selviteltäväksi, Taivazalan joutsenen ja Allmaan vaskitsan tapaan.

Vattenporin simpukka on mainio lopetus sadunomaiselle seikkailutrilogialle. Lastenkirjaksi tässä on reippaasti sivuja, mutta tarina etenee sujuvasti, seikkailut ovat sopivan turvallisia ja ratkaisut löytyvät lopulta helposti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...