Patricia A. McKillip: Alphabet of Thorn

Alphabet of Thorn

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rainen valtakunnan kuninkaanlinnan uumenissa sijaitsevaan valtavaan kirjastoon on sen satoja vuosia pitkän historian aikana kerätty satumainen tietoaarre pergamenteista, savitauluista, papereista ja ties mistä; kielistä, aakkosista, tiedosta ja tietämyksestä. Kirjastoon lähetetään käsikirjoitus, joka on kirjoitettu ennennäkemättömällä piikkisten oksien näköisellä aakkostolla.

Kun kirjastossa elävä kieltentutkija Nepenthe näkee käsikirjoituksen, hänet valtaa outo vimma pitää se itsellään ja kääntää se salaa. Samaan aikaan enteet varoittavat vakavasti mutta epämääräisesti Rainen nuorta kuningatarta ja hänen hovimaagikkoaan okaista, jotka uhkaavat valtakunnan rauhaa. Käännöstyön edetessä ja käsikirjoituksen sisällön selvitessä Nepenthen valtaa hämmennys ja pelko. Hän on varma, että käsikirjoitus on aito ja tuhansien vuosien ikäinen, mutta miten sen sisältö voi olla totta?

Patricia McKillip kirjoittaa ihania tarinoita — kuin satuja, maailmat täynnä yksityiskohtia ja kutkuttavia viittauksia, joista jokaisen ympärille voisi kirjoittaa oman kirjan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...