Patricia A. McKillip: Alphabet of Thorn

Osta kirja itsellesi

Rainen valtakunnan kuninkaanlinnan uumenissa sijaitsevaan valtavaan kirjastoon on sen satoja vuosia pitkän historian aikana kerätty satumainen tietoaarre pergamenteista, savitauluista, papereista ja ties mistä; kielistä, aakkosista, tiedosta ja tietämyksestä. Kirjastoon lähetetään käsikirjoitus, joka on kirjoitettu ennennäkemättömällä piikkisten oksien näköisellä aakkostolla.

Kun kirjastossa elävä kieltentutkija Nepenthe näkee käsikirjoituksen, hänet valtaa outo vimma pitää se itsellään ja kääntää se salaa. Samaan aikaan enteet varoittavat vakavasti mutta epämääräisesti Rainen nuorta kuningatarta ja hänen hovimaagikkoaan okaista, jotka uhkaavat valtakunnan rauhaa. Käännöstyön edetessä ja käsikirjoituksen sisällön selvitessä Nepenthen valtaa hämmennys ja pelko. Hän on varma, että käsikirjoitus on aito ja tuhansien vuosien ikäinen, mutta miten sen sisältö voi olla totta?

Patricia McKillip kirjoittaa ihania tarinoita — kuin satuja, maailmat täynnä yksityiskohtia ja kutkuttavia viittauksia, joista jokaisen ympärille voisi kirjoittaa oman kirjan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...