Anneli Kanto: Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä

Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Limerikki ei ole Suomessa kovin yleinen runotyyli, eikä sitä ainakaan heti yhdistäisi eläinteemaan. Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjassa se kuitenkin tapahtuu onnistuneesti.

Viisiriviset riimittelyt on suunnattu nuorille lukijoille, mutta kyllä aikuinenkin saa kirjasta paljon irti. Runoja on A:sta Ö:hön, jokainen esittelee yhden eläimen sekä limerikille tyypillisesti paikkakunnan. Estradille pääsevät muun muassa Espoon ekonomi-etana, Kerimäen kirkon rotta sekä Oravaisten oravat.

Pilailutyylissä pitää olla tarkkana, että pysyy hyvän maun oikealla puolella, mutta Kanto onnistuu tässä. Joka runolla on aivan oma teemansa, kevyempi tai vakavampi kuten saimaannorpan kohdalla. Lorut eivät ole pelkkiä riimirallatteluja, vaan niissä on oivaltavuutta mukana.

Kaisa Rekisen kuvitus tukee tekstejä pieniä yksityiskohtia myöten.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...