Chufo Lloréns: Annan sinulle maan

Annan sinulle maan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Köyhä maalaispoika Martí Barbany saapuu Barcelonaan vuonna 1052 lunastamaan isänsä perintöä. Martí ei ole juuri sotilaana taistellutta isäänsä nähnyt, mutta yllättäen isän perintö tekee Martísta vauraan miehen. Martí paljastuu hyvällä vainulla varustetuksi liikemieheksi ja hyvien liittolaisten tukemana alkaa kasvattaa varallisuuttaan.

Martí joutuu tekemisiin korruptoituneen neuvonantaja Bernat Montcusín kanssa. Montcusí on vallankahvaan kiinni päässyt mies, joka auttaa Martía eteenpäin, mutta tarttuu tämän bisneksiin iilimadon lailla. Pahaksi onnekseen Martí ihastuu palavasti Montcusín tytärpuoleen, mutta tähän naimakauppaan hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia, ei ainakaan ennen kuin Martí saavuttaa Barcelonan kaupungin asukkaan tavoitellun aseman.

Toisena lankana kirjassa kulkee Barcelonan hallitsijan kreivi Ramon Berenguer I:n kiihkeä romanssi Toulousen kreivi Ponsin vaimon Almodis de la Marchen kanssa ja sen seuraukset. Paavihan ei tällaisesta jumalattomuudesta pidä, eikä myöskään kreivin isoäiti, kipakka Ermessenda de Carcassona.

Alkuun kirja vaikutti tavanomaiselta historialliselta romaanilta, jossa yhdistyy nuoren miehen kasvu- ja bisneskertomus romantiikkaan ja historialliseen maalailuun, mutta mitä pidemmälle 800-sivuista kirjaa luin, sitä vaikeampi sitä oli laskea käsistään ja loppu oli ihan pakko lukea yhdellä istumalla. Martín tarina on kiehtova.

Kirjailija on ottanut taiteellisia vapauksia, mutta tarinan keskeiset henkilöt ovat todellisia. Ramon Berenguer I ja Almodis de la Marche olivat historiallisia henkilöitä, samoin Martílle on oikea historiallinen esikuva. 1000-luvun Barcelona, 2500 asukkaan suurkaupunki, on kiehtova ja huolella kuvattu ympäristö tapahtumille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...