Chufo Lloréns: Annan sinulle maan

Osta kirja itsellesi

Köyhä maalaispoika Martí Barbany saapuu Barcelonaan vuonna 1052 lunastamaan isänsä perintöä. Martí ei ole juuri sotilaana taistellutta isäänsä nähnyt, mutta yllättäen isän perintö tekee Martísta vauraan miehen. Martí paljastuu hyvällä vainulla varustetuksi liikemieheksi ja hyvien liittolaisten tukemana alkaa kasvattaa varallisuuttaan.

Martí joutuu tekemisiin korruptoituneen neuvonantaja Bernat Montcusín kanssa. Montcusí on vallankahvaan kiinni päässyt mies, joka auttaa Martía eteenpäin, mutta tarttuu tämän bisneksiin iilimadon lailla. Pahaksi onnekseen Martí ihastuu palavasti Montcusín tytärpuoleen, mutta tähän naimakauppaan hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia, ei ainakaan ennen kuin Martí saavuttaa Barcelonan kaupungin asukkaan tavoitellun aseman.

Toisena lankana kirjassa kulkee Barcelonan hallitsijan kreivi Ramon Berenguer I:n kiihkeä romanssi Toulousen kreivi Ponsin vaimon Almodis de la Marchen kanssa ja sen seuraukset. Paavihan ei tällaisesta jumalattomuudesta pidä, eikä myöskään kreivin isoäiti, kipakka Ermessenda de Carcassona.

Alkuun kirja vaikutti tavanomaiselta historialliselta romaanilta, jossa yhdistyy nuoren miehen kasvu- ja bisneskertomus romantiikkaan ja historialliseen maalailuun, mutta mitä pidemmälle 800-sivuista kirjaa luin, sitä vaikeampi sitä oli laskea käsistään ja loppu oli ihan pakko lukea yhdellä istumalla. Martín tarina on kiehtova.

Kirjailija on ottanut taiteellisia vapauksia, mutta tarinan keskeiset henkilöt ovat todellisia. Ramon Berenguer I ja Almodis de la Marche olivat historiallisia henkilöitä, samoin Martílle on oikea historiallinen esikuva. 1000-luvun Barcelona, 2500 asukkaan suurkaupunki, on kiehtova ja huolella kuvattu ympäristö tapahtumille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Annan sinulle maan).aivan mahtava kirja , lukuelämys. Huima tarina, hienoa tekstiä.on kirjahyllyssä ja pysyy.suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...