Olli Sarpo: Antipastoraali

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muistan joskus vuonna 2013, kun tämä kirja ilmestyi, ajatelleeni, että onpas kiva kirja, mutta silloin se jostain kumman syystä jäi lukematta, unohtui tai hävisi mielestä, aivan kuin olisin hukannut kauppalapun. Vaan kuten silloin, kun kauppalapun hukkaa, jää mieleen, mitä siihen on kirjoittanut…

Antipastoraali kertoo miehen, kertojan matkoista kauppaan, ostoksista, havainnoista matkalta, kaupasta ja kaikista hänen tapaamistaan ihmisistä. Yllättävän paljon on havaintoja ja tarinoita.

Kuvituksena on kauppalappuja, ostoslistoja. Tarinatkin ovat lyhyitä, niin kuin kauppalaput ovat. Silti pikkujutut ovat paikoitellen hauskoja, ajattelemisen aihetta antavia. Mieleen jäi se, kun mies mietti muistokirjoitusta:

Mies sai maata läheltä Saimaata
Siellä hän sai maata ja poltella Saimaata

Luin välillä ihan ahmien, että mitä seuraavaksi. Toisinaan luin vain yhden tai kaksi. Sitten mietin, mitä minulle tulee mieleen. Paljon tuli. Mitä löytyy jääkaapista, kun pitäisi lähteä kauppaan. Kun lähtee siihen osuuskauppaan, niin keitä tulee vastaan ja miksi.

Erittäin suositeltava kirja, ota kiinni ja paneudu. Mieti seuraavan kerran, kun rutistat kauppalappusi ja heität sen pois, onko se jollekin tarinan aihe.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...