Niina Repo: Arpi

Arpi

Osta kirja itsellesi

Vyöryn luettuani teki mieleni tutustua laajemminkin Niina Revon tuotantoon. Kirjastosta mukaan tarttuivat Kompleksi ja tämä Arpi. Kovin pitkälle ei tarvinnut sivuja käännellä, kun asia selvisi: Arpi on rintasyöpäkertomus.

Niina Repo kertoo pienessä kirjassaan oman syöpäkokemuksensa. Kirja koostuu pienistä katkelmista, jotka kuvaavat tunnelmia matkan varrella. Kuten tällaiseen sairaskertomukseen kuuluu, fiilikset vaihtelevat haudanvakavista kalmanmustaan huumoriin.

Kirjaa kuvittavat Laura Malmivaaran valokuvat Revosta. Kuvissa on uskallusta ja herkkyyttä.

Lukijan on helpompi lukea, kun lopputulos on ajan kulumisen paljastama: Repo selviää kyllä. Matkan varrella saa kuitenkin liikuttua, kun joutuu kohtaamaan ajatuksen pienten lasten äidin ennenaikaisesta kuolemasta syövän kynsissä.

Arpi on varmasti tekijälleen erityinen ja tärkeä, mutta kyllä siitä ulkopuolinen lukijakin saa koskettavan näkökulman sairastamiseen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...