Niina Repo: Arpi

Arpi

Osta kirja itsellesi

Vyöryn luettuani teki mieleni tutustua laajemminkin Niina Revon tuotantoon. Kirjastosta mukaan tarttuivat Kompleksi ja tämä Arpi. Kovin pitkälle ei tarvinnut sivuja käännellä, kun asia selvisi: Arpi on rintasyöpäkertomus.

Niina Repo kertoo pienessä kirjassaan oman syöpäkokemuksensa. Kirja koostuu pienistä katkelmista, jotka kuvaavat tunnelmia matkan varrella. Kuten tällaiseen sairaskertomukseen kuuluu, fiilikset vaihtelevat haudanvakavista kalmanmustaan huumoriin.

Kirjaa kuvittavat Laura Malmivaaran valokuvat Revosta. Kuvissa on uskallusta ja herkkyyttä.

Lukijan on helpompi lukea, kun lopputulos on ajan kulumisen paljastama: Repo selviää kyllä. Matkan varrella saa kuitenkin liikuttua, kun joutuu kohtaamaan ajatuksen pienten lasten äidin ennenaikaisesta kuolemasta syövän kynsissä.

Arpi on varmasti tekijälleen erityinen ja tärkeä, mutta kyllä siitä ulkopuolinen lukijakin saa koskettavan näkökulman sairastamiseen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...