Niina Repo: Arpi

Arpi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vyöryn luettuani teki mieleni tutustua laajemminkin Niina Revon tuotantoon. Kirjastosta mukaan tarttuivat Kompleksi ja tämä Arpi. Kovin pitkälle ei tarvinnut sivuja käännellä, kun asia selvisi: Arpi on rintasyöpäkertomus.

Niina Repo kertoo pienessä kirjassaan oman syöpäkokemuksensa. Kirja koostuu pienistä katkelmista, jotka kuvaavat tunnelmia matkan varrella. Kuten tällaiseen sairaskertomukseen kuuluu, fiilikset vaihtelevat haudanvakavista kalmanmustaan huumoriin.

Kirjaa kuvittavat Laura Malmivaaran valokuvat Revosta. Kuvissa on uskallusta ja herkkyyttä.

Lukijan on helpompi lukea, kun lopputulos on ajan kulumisen paljastama: Repo selviää kyllä. Matkan varrella saa kuitenkin liikuttua, kun joutuu kohtaamaan ajatuksen pienten lasten äidin ennenaikaisesta kuolemasta syövän kynsissä.

Arpi on varmasti tekijälleen erityinen ja tärkeä, mutta kyllä siitä ulkopuolinen lukijakin saa koskettavan näkökulman sairastamiseen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...