Henri Cap, Raphaël Martin ja Renaud Vigourt: Arvaa kenen luut

Osta kirja itsellesi

Arvaa kenen luut on mielenkiintoinen lasten kuvakirja luiden vuosimiljoonia vanhasta historiasta. Ensimmäiset selkärankaiset ilmestyivät maapallolle noin 540 miljoonaa vuotta sitten, ja sen jälkeen maailmassa onkin tallustanut jos jonkinlaista kulkijaa.

Kirjassa tutustutaan muiden muassa suurimman koskaan lentäneen eläimen, Quetzalcoatluksen, luurankoon, mutta kaikkea muutakin mielenkiintoista kyllä löytyy. Kirjassa vastataan esimerkiksi kysymyksiin, miten kauan kestää, kun luu alkaa fossilisoitua, miksi korvat ovat pehmeät tai ovatko hampaat luuta.

Upeasti kuvitettu kirja on todellinen graafinen taideteos. Sarjakuvamaisella tyylillä tehty yksityiskohtainen piirustusjälki yhdistettynä sini-oranssiin värimaailmaan tekee kirjasta poikkeuksellisen hienoa selailtavaa. Kirjassa on löytämisen iloa myös sikäli, että se on täynnä kurkistusluukkuja, joiden avulla lukija voi arvailla, minkä näköinen eläin luurankokuvan takana oikein piileksiikään.

Nappivalinta uteliaalle ja tiedonhaluiselle lapselle!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.