Henri Cap, Raphaël Martin ja Renaud Vigourt: Arvaa kenen luut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arvaa kenen luut on mielenkiintoinen lasten kuvakirja luiden vuosimiljoonia vanhasta historiasta. Ensimmäiset selkärankaiset ilmestyivät maapallolle noin 540 miljoonaa vuotta sitten, ja sen jälkeen maailmassa onkin tallustanut jos jonkinlaista kulkijaa.

Kirjassa tutustutaan muiden muassa suurimman koskaan lentäneen eläimen, Quetzalcoatluksen, luurankoon, mutta kaikkea muutakin mielenkiintoista kyllä löytyy. Kirjassa vastataan esimerkiksi kysymyksiin, miten kauan kestää, kun luu alkaa fossilisoitua, miksi korvat ovat pehmeät tai ovatko hampaat luuta.

Upeasti kuvitettu kirja on todellinen graafinen taideteos. Sarjakuvamaisella tyylillä tehty yksityiskohtainen piirustusjälki yhdistettynä sini-oranssiin värimaailmaan tekee kirjasta poikkeuksellisen hienoa selailtavaa. Kirjassa on löytämisen iloa myös sikäli, että se on täynnä kurkistusluukkuja, joiden avulla lukija voi arvailla, minkä näköinen eläin luurankokuvan takana oikein piileksiikään.

Nappivalinta uteliaalle ja tiedonhaluiselle lapselle!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...