Sakari Fen: Avoimien ikkunoiden kaupunki : Amsterdamin sivukujilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sakari Fen on asunut kolmisenkymmentä vuotta Amsterdamissa. Kokemus antaa näkemystä, jota Fen välittää lukijoilleen Avoimien ikkunoiden kaupungissa. Mikään matkaopas tämä ei ole, vaan hyvinkin satunnaista ja hajanaista pohdiskelua kaupungin luonteesta.

Pidin kirjasta – harhailu asiasta toiseen on luontevaa, kiinnostavaa ja maalaa lukijalle kuvaa Amsterdamista, amsterdamilaisista, alankomaalaisesta luonteenlaadusta. Toisaalta kirja ei kerro paljonkaan konkreettista, toisaalta se on matkaoppaita mielenkiintoisempi kuvaus kiinnostavasta kaupungista.

Kirja kertoo Amsterdamin asukkaista, puista, arkkitehdeistä, historiasta, maahanmuuttajista – rakennuspalikoista, joista muodostuu kaupunki. Kirja oli pakko napata luettavaksi, kun se keväällä uutuusluettelosta silmiin sattui, edessä kun on matka Amsterdamiin. Ei tästä vierailukohteita listalle saanut, vaan ei ole väliksikään – mielenkiintoa ja matkakuumetta teos sen sijaan lämmitteli mukavasti.

Dorothee Golzin taideteoksesta napattu kansikuva on herkullinen.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...