Sakari Fen: Avoimien ikkunoiden kaupunki : Amsterdamin sivukujilla

Osta kirja itsellesi

Sakari Fen on asunut kolmisenkymmentä vuotta Amsterdamissa. Kokemus antaa näkemystä, jota Fen välittää lukijoilleen Avoimien ikkunoiden kaupungissa. Mikään matkaopas tämä ei ole, vaan hyvinkin satunnaista ja hajanaista pohdiskelua kaupungin luonteesta.

Pidin kirjasta – harhailu asiasta toiseen on luontevaa, kiinnostavaa ja maalaa lukijalle kuvaa Amsterdamista, amsterdamilaisista, alankomaalaisesta luonteenlaadusta. Toisaalta kirja ei kerro paljonkaan konkreettista, toisaalta se on matkaoppaita mielenkiintoisempi kuvaus kiinnostavasta kaupungista.

Kirja kertoo Amsterdamin asukkaista, puista, arkkitehdeistä, historiasta, maahanmuuttajista – rakennuspalikoista, joista muodostuu kaupunki. Kirja oli pakko napata luettavaksi, kun se keväällä uutuusluettelosta silmiin sattui, edessä kun on matka Amsterdamiin. Ei tästä vierailukohteita listalle saanut, vaan ei ole väliksikään – mielenkiintoa ja matkakuumetta teos sen sijaan lämmitteli mukavasti.

Dorothee Golzin taideteoksesta napattu kansikuva on herkullinen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...