Sakari Fen: Avoimien ikkunoiden kaupunki : Amsterdamin sivukujilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sakari Fen on asunut kolmisenkymmentä vuotta Amsterdamissa. Kokemus antaa näkemystä, jota Fen välittää lukijoilleen Avoimien ikkunoiden kaupungissa. Mikään matkaopas tämä ei ole, vaan hyvinkin satunnaista ja hajanaista pohdiskelua kaupungin luonteesta.

Pidin kirjasta – harhailu asiasta toiseen on luontevaa, kiinnostavaa ja maalaa lukijalle kuvaa Amsterdamista, amsterdamilaisista, alankomaalaisesta luonteenlaadusta. Toisaalta kirja ei kerro paljonkaan konkreettista, toisaalta se on matkaoppaita mielenkiintoisempi kuvaus kiinnostavasta kaupungista.

Kirja kertoo Amsterdamin asukkaista, puista, arkkitehdeistä, historiasta, maahanmuuttajista – rakennuspalikoista, joista muodostuu kaupunki. Kirja oli pakko napata luettavaksi, kun se keväällä uutuusluettelosta silmiin sattui, edessä kun on matka Amsterdamiin. Ei tästä vierailukohteita listalle saanut, vaan ei ole väliksikään – mielenkiintoa ja matkakuumetta teos sen sijaan lämmitteli mukavasti.

Dorothee Golzin taideteoksesta napattu kansikuva on herkullinen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...