Marguerite Abouet ja Clément Oubrerie: Aya : elämää Yop Cityssä

Aya : Elämää Yop Cityssä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aya on aivan tavallinen lähiönuori Abidjanin Yopougonista. Hän käy ulkona ystäviensä Adjouan ja Bintoun kanssa, mutta diskohilekavereistaan poiketen Aya haluaa panostaa myös koulunkäyntiin. Tyttöjen ympärillä pörrää monenlaisia kuhnuripoikia, joista otetaan hupi ja hyöty irti. Mutta sitten käy väistämätön: Adjoua tulee raskaaksi, ja syypääksi sattuneeseen vahinkoon osoitetaan kaupungin rikkaan ja vaikutusvaltaisen pohatan poikaa. Vanhoillisella Norsunluurannikolla edessä on tietenkin pikainen avioliitto.

Marguerite Abouet’n kirjoittama ja Clément Oubrerien piirtämä Aya on hurmaavan aito kuva 1970-luvun lopun Länsi-Afrikasta. Toisin kuin monet muut, Abouet ja Oubrerie eivät ratsasta Afrikan eksotiikalla eksotiikan itsensä vuoksi, eikä kehitysmaiden “normaaleja” ongelmia nosteta ollenkaan esille. Aya on humoristinen, elämäniloinen ja värikäs ihan luonnostaan. Toki Norsunluurannikko elää ja hengittää Ayan sivuilla olennaisena osana mukana, mutta se on luonnollinen ympäristö ja kulttuurikehys hauskalle tarinalle. Oubrerien kuvitus on kautta linjan mainiota.

Ranskaksi Ayan tarinaa on julkaistu jo kuusi osaa, mutta suomalainen lukija joutuu vielä tyytymään vain tähän sarjan avausosaan. Sääli sinänsä, sillä tätä kyllä lukisi mielellään lisääkin. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...