Maiju Talvisto: Backstagella : Artistituottajan käsikirja

Backstagella

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Artistin yksityisyys on yksi eettisen artistituotannon kulmakivistä. Artisti- ja lavatuotanto eivät ole sellaisia työtehtäviä, joihin kannattaa hakeutua, mikäli toiveissa on esimerkiksi vain päästä hengailemaan artistiryhmän kanssa. Bändäriksi pääsee muutakin reittiä.

Hyvä tapahtumatuotannon tunnusmerkki on se, että se ei jää mieleen; yleisö nauttii tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja esiintymislavan takana on kaikki tehty niin hyvin, että artistit voivat vain keskittyä esiintymiseen. Ehkä siksi tapahtumatuottamisesta ei ole suomeksi kirjoitettu kattavasti ja tätä ilmeistä aukkoa Maiju Talvisto paikkaa kirjallaan Backstagella : Artistituottajan käsikirja.

Talvisto käy läpi kattavasti artistituottajan työtä ja siihen liittyviä osa-alueita artistien erilaisista ridertoiveista hotellihuoneiden varaamiseen ja vaitiolovelvollisuuteen ja artistien yksityisyyden kunnioittamiseen. Jokaiseen osa-alueeseen liittyvät tärkeät termit selitetään myös, mikä auttaa huomattavasti aiheeseen tutustumista. Kovin syvälle yksityiskohtiin kirjassa ei kuitenkaan sukelleta eli tapahtuman tuottaminen ei todennäköisesti vain tätä kirjaa lukien suoraan luonnistu vaan moneen kuvattuun tuotannon vaiheeseen pitää aloittelevan tuottajan vielä käytännössä syventyä tarkemmin.

Teos päästää ääneen myös sekä artisteja että ammattituottajia ja nämä molemmat näkökulmat ovat kiinnostavia. Artistien näkökulmasta tuottajat ovat tärkeitä yhteistyötahoja tapahtumissa ja heidän menestymisensä näkökulmasta onnistunut tuotanto on perusedellytys. Ammattituottajien puheenvuoroista puolestaan pystyy aistimaan sitä, mitä tuottamisessa menestyminen vaatii niin osaamisen kuin henkilökohtaisten ominaisuuksienkin puolesta.

Backstagella on kiinnostava kuvaus artistituottajan työstä ja siihen liittyvistä vaatimuksista perusteokseksi kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ainut mikä kirjasta uupuu on yksityiskohtaisemmat ohjeet ja neuvot tapahtumatuotannon toteuttamiseen, mutta kokonaisuus kuitenkin kannustaa hakeutumaan tuotantojen pariin ja sitä kautta sitten käytännössä oppimaan lisää artistituottamisesta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...