Talus Taylor ja Annette Tison: Barbapapa / Barbapapan matka

Barbapapa/Barbapapan matka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi käännetyn lastenkirjallisuuden kestotähtiä ovat Barbapapat. Nämä ovat vuosien varrella saaneet jatkuvasti uusia painoksia. Tämä on kääntökirja, joka sisältää kaksi ensimmäistä Barbapapa-kirjaa.

Barbapapassa tarina alkaa kun Jaakon takapihalla maasta nousee erikoinen olento. Se on massiivisen kokoinen ja vaaleanpunainen. Erikoisin asia siinä kuitenkin on, että se näyttävästi osaa vaihtaa muotoaan miksi tahansa. Se on tietysti Barbapapa. Hänen on kuitenkin vaikea löytää kotia, koska hän on niin suuri. Ensin hänet viedään eläintarhaan, jossa on monenlaisia eläimiä, mutta ei yhtään Barbapapaa. Sinne sopimattomana täytyy hänen keksiä jotain muuta.

Barbapapan matkassa puolestaan Barbapapa on yksinäinen. Eläinlääkärin mukaan asiaan auttaisi Barbamama, mutta sellaisen löytäminen on perin hankalaa. Barbapapa lähteekin etsimään puolisoa ja se matka vie hänet ympäri maailman.

Kummatkin tarinat ovat Barbapapojen skaalalla varsin maanläheisiä. Itse koen että sarjan myöhemmät kirjat ovat näitä ensimmäisiä parempia. Minusta Barbapapat ovat parhaimmillaan kun eri Barbapapojen luonteita esitellään ja näiden muodonmuutosvoimilla leikitellään. Näissä ei vielä muita Barbapapoja oikein ole, ja vasta Barbapapan matkassa muodonmuutosvoima pääsee oikeuksiinsa.

Näiden Barbapapa-kirjojen formaatti on varsin pienikokoinen. Muistan nähneeni painoksia, jotka olisivat paljon isompia. Pieni formaatti sopii pienen lukijan käsiin paremmin, mutta kuvitus ei oikein ehkä pääse oikeuksiinsa. Nykyisillä standardeilla kuvitus on hyvin vähäväristä ja pelkistettyä. Se tuo mieleen sekä Pikku Prinssin että klassiset Muumit.

Kokonaisuutena nämä Barbapapa-kirjat ovat yhä taianomaisia. On mukava että on olemassa tällaisia sukupolvelta toiselle siirtyviä satuja. Vaikka tarinoiden kirjoittamisesta on aikaa, niin ne silti kelpaavat nuorille lukijoille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...