Carl Barksin parhaat sarjat : Maanalainen maailma

Osta kirja itsellesi

Carl Barksin parhaat sarjat -kokoelmakirjasarja päättyy yhdeksänteen osaansa. Kokonaisuutena sarja on ollut mielenkiintoinen, joukossa on todellisia harvinaisuuksia kuten Yksisarvisen jäljillä -kirjassa ilmestynyt Merirosvon kulta, jota ei ole nähty alkuperäisellä taitolla ja suomen kielellä kuin Carl Barksin kootuissa. Silti pehmeäkantinen Aku Ankan parhaat -albumisarja on yhä lyömätön korkeatasoisuudessaan. Parhaat sarjat ei myöskään ole mikään kirjahyllyn kaunistus, kun jokaisen kirjan selkämyksessä on käytetty eri fonttia.

Maanalainen maailma -teoksen hienointa antia on tarina Kultajoki, joka lainaa löyhästi englantilaisen John Ruskinin kertomusta Kultaisen joen kuningas. Aku ja pojat vievät Roopen hermolomalle jokirantaan, missä he päättävät antaa ahneelle sedälleen opetuksen. ”Tosielämässä epäitsekäs toiminta on nopein tie vararikkoon”, Roope laukoo, ja kuulostaa aivan Nalle Wahlroosilta.

Barks on kenties kirjoittanut tarinan alunperin kymmensivuiseksi, sillä sen ensimmäiset yhdeksän sivua tapahtuvat rahasäiliössä ja muodostavat itsenäisen kokonaisuuden. Kun tarina onkin päätetty julkaista Uncle Scrooge -lehdessä, Barks on venyttänyt sen 26-sivuiseksi. Tässä kokoelmassa mukana on Barksin itsensä poistama sivu 17, joten tarina on alkuperäistä julkaisua yhden sivun pidempi.

Muita kokoelman klassikkotarinoita ovat muiden muassa Kauhujen päivä, Jättiläishyönteiset, Kullanilmaisin ja Pyöriäisten pyörteissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...