Carl Barks: Maanalainen maailma

Maanalainen maailma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Carl Barksin parhaat sarjat -kokoelmakirjasarja päättyy yhdeksänteen osaansa. Kokonaisuutena sarja on ollut mielenkiintoinen, joukossa on todellisia harvinaisuuksia kuten Yksisarvisen jäljillä -kirjassa ilmestynyt Merirosvon kulta, jota ei ole nähty alkuperäisellä taitolla ja suomen kielellä kuin Carl Barksin kootuissa. Silti pehmeäkantinen Aku Ankan parhaat -albumisarja on yhä lyömätön korkeatasoisuudessaan. Parhaat sarjat ei myöskään ole mikään kirjahyllyn kaunistus, kun jokaisen kirjan selkämyksessä on käytetty eri fonttia.

Maanalainen maailma -teoksen hienointa antia on tarina Kultajoki, joka lainaa löyhästi englantilaisen John Ruskinin kertomusta Kultaisen joen kuningas. Aku ja pojat vievät Roopen hermolomalle jokirantaan, missä he päättävät antaa ahneelle sedälleen opetuksen. ”Tosielämässä epäitsekäs toiminta on nopein tie vararikkoon”, Roope laukoo, ja kuulostaa aivan Nalle Wahlroosilta.

Barks on kenties kirjoittanut tarinan alunperin kymmensivuiseksi, sillä sen ensimmäiset yhdeksän sivua tapahtuvat rahasäiliössä ja muodostavat itsenäisen kokonaisuuden. Kun tarina onkin päätetty julkaista Uncle Scrooge -lehdessä, Barks on venyttänyt sen 26-sivuiseksi. Tässä kokoelmassa mukana on Barksin itsensä poistama sivu 17, joten tarina on alkuperäistä julkaisua yhden sivun pidempi.

Muita kokoelman klassikkotarinoita ovat muiden muassa Kauhujen päivä, Jättiläishyönteiset, Kullanilmaisin ja Pyöriäisten pyörteissä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...