Carl Barks: Merikäärme

Merikäärme

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Carl Barksin parhaat sarjat -kirjasarjan kolmas osa on täyttä ankkaseikkailua. Pitkistä tarinoista mukana on muiden muassa nimitarina Aku Ankka ja merikäärme, jossa Aku keksii ryhtyvänsä maailman parhaaksi käärmeenlumoojaksi, ja joutuu elämänsä seikkailuun jäljittäessään Roope-Sedän aarrelaivaa. Toinen pitkä tarina Viisasten kivi on klassinen ankkaseikkailu, jossa singahdellaan läpi Euroopan ja päädytään lopulta Kreetalle tarujen labyrinttiin. Tsingis-Kaanin kruunussa taas mitä arvokkain esine on jo löydetty, kunhan se vielä saataisiin jollain ilveellä takaisin sen varastaneelta lumimieheltä.

Aikamatkojakin harrastetaan. Tarinassa Entisaikojen Kaliforniassa Aku ja pojat saavat – kuinkas ollakaan – iskun päähänsä ja joutuvat keskelle kultaryntäyksen syntyjuuria. Tarinassa Roope-setä joutuu maksamaan vanhan velan inhottava huijari saapuu – kuinkas ollakaan – vaatimaan Roope-sedän koko omaisuutta itselleen sillä perusteella, ettei Roopen esi-isä kyennyt kuljettamaan piparjuurikirstua määränpäähänsä.

Vähemmän julkaistuun kastiin kuuluu Aku Ankka ulosottomiehenä, jossa tavataan levveetä savvoo murtava borneolainen villinainen. Tarina kääntyy nokkelasti ympäri, kun perittävää löytyy yllättäen perhepiiristäkin. Avaruusteemaisissa tarinoissa Avaruusankat sekä Kuun kultaa raha sekoittaa ankkalinnalaisten pään. Varsinkin ensin mainittu on varsin sympaattinen tarina pienistä Mikron-planeetalta saapuvista kauppamiehistä. Lisäksi mukana on pari musiikkiaiheista tarinaa, Musiikin lumoissa sekä Valssikuningas. Ja paljon muuta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...