Ursula K. Le Guin: Changing Planes

Osta kirja itsellesi

Changing Planes on salaovela kirja. Se on periaatteessa varsin leppoisaa luettavaa, kokoelma viihdyttäviä kertomuksia erikoisista maailmoista. Tarinat on kerrottu matkakertomusten tai sosiaaliantropologisten artikkelien muodossa. Mieleen tulee hakemattakin Swiftin Gulliverin retket, vaikka Changing Planes ei aivan yhtä satiirinen olekaan.

Kirja kertoo viidestätoista erilaisesta maailmasta, joihin voi päästä vierailemaan hallitsemalla erityisen ulottuvuudenvaihtamistekniikan. Jostain syystä tämä tekniikka toimii parhaiten silloin, kun on lentokentällä vaihtamassa lentokonetta (on helppo arvailla, mitä Ursula Le Guin pitää lentokoneella matkustamisesta).

Viidentoista maailman joukossa on mielenkiintoisia tapauksia. Osa on puhdasta humoristista satiiria, kuten Hegn, jossa lähes kaikki ovat aatelisia. Yendi ja Gy osoittavat, miten houkuttelevallakin asialla, kuten kuolemattomuudella tai lentämisellä, voi olla synkkä puolensa. Joukkoon mahtuu monta todella kiehtovaa tarinaa, mutta oma suosikkini taitaa kuitenkin olla Seasons of Ansarac, jossa yhdistyy mielenkiintoinen maailma ja hyvin kerrottu tarina.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...