Shaolan Hsueh: Chineasy : kiinaa helposti

Chineasy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koska kiinan kielen kirjoitusmerkit ovat sanoja, eivätkä tavuja tai kirjaimia tarkoittavia, niitä on tuhansittain ja siksi kielen oppimiseen menee aikaa. Chineasy-metodi on taiwanilaisen Shaolan Hsuehin kehittämä ja sen on tarkoitus helpottaa kiinan oppimista. Merkkejä on visualisoitu kuviksi ja jaettu “rakennuspalikoiksi”, jotta useammasta osasta koostuvia merkkejä olisi helpompi ymmärtää. Mukana on sekä perinteisiä että yksinkertaistettuja kirjoitusmerkkejä.

Olen vuosien varrella yrittänyt opetella usein itsenäisesti kiinaa, mutta merkkejä on ollut hankala saada jäämään mieleen. Vaikuttaa siltä, että jatkossa opiskelu helpottuu huomattavasti tämän kirjan kanssa. Visualisoituja merkkejä on helpompi muistaa ja avata vähän paremmin merkityksiä. Tuntui, että nyt merkkien logiikka alkoi avautua vähän paremmin ja saan nyt varmaankin opeteltua enemmän. Kielioppia tästä kirjasta ei siis opi, vaan pelkästään kirjoitusmerkkejä.

Kiinan puhuminen ei ole helppoa erilaisten sävelkorkeuksien vuoksi. Kirjassa on kerrottu kaikkien kirjoitusmerkkien muoto latinalaisilla kirjaimilla ja niiden sävelkorkeus. Käytännössä teos on kuitenkin suunnattu oppaaksi lukemiseen ja kirjoittamiseen, ei puhumiseen.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...