Clifford Simak: City

Osta kirja itsellesi

Cityn ylin kertomuksellinen taso sijoittuu kauas tulevaisuuteen, jossa ihmiset ovat kadonneet ja jättäneet maailman koirille. Koirat kokoontuvat nuotiotulille kertomaan tarinoita menneistä ajoista – vai ovatko ne ajat vain myyttejä?

Simak on kirjoittanut kirjan osissa, sen yhdeksän kertomusta on julkaistu erillisinä novelleina (yhdeksäs on kirjoitettu 30 vuotta ensimmäisen kahdeksan jälkeen) ja sitten sidottu johdantokertomuksin yhdeksi kokonaisuudeksi. Tästäkin syystä kirja on varsin nopealukuinen, kevyt paketti. Täysin irtonaisia novellit eivät ole, vaan samat teemat ja osittain henkilöt kulkevat niissä mukana läpi kirjan.

Tarina sinänsä on varsin mielenkiintoinen. Kirjoitusajankohta (40-50-lukujen vaihde) paistaa läpi lähinnä ydinvoiman ihailuna, harvemmassa nyky-scifiä edustavassa kirjassa ydinvoima on tulevaisuuden täydellinen voimanlähde. Siitä huolimatta City on mielenkiintoinen ja ainakin erilainen tulevaisuudenvisio.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...