Clifford Simak: City

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Cityn ylin kertomuksellinen taso sijoittuu kauas tulevaisuuteen, jossa ihmiset ovat kadonneet ja jättäneet maailman koirille. Koirat kokoontuvat nuotiotulille kertomaan tarinoita menneistä ajoista – vai ovatko ne ajat vain myyttejä?

Clifford Simak on kirjoittanut kirjan osissa, sen yhdeksän kertomusta on julkaistu erillisinä novelleina (yhdeksäs on kirjoitettu 30 vuotta ensimmäisen kahdeksan jälkeen) ja sitten sidottu johdantokertomuksin yhdeksi kokonaisuudeksi. Tästäkin syystä kirja on varsin nopealukuinen, kevyt paketti. Täysin irtonaisia novellit eivät ole, vaan samat teemat ja osittain henkilöt kulkevat niissä mukana läpi kirjan.

Tarina sinänsä on varsin mielenkiintoinen. Kirjoitusajankohta (1940–50-lukujen vaihde) paistaa läpi lähinnä ydinvoiman ihailuna, harvemmassa nyky-scifiä edustavassa kirjassa ydinvoima on tulevaisuuden täydellinen voimanlähde. Siitä huolimatta City on mielenkiintoinen ja ainakin erilainen tulevaisuudenvisio.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...