Guido Visconti: Clara ja Franciscus

Clara ja Franciscus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Clara ja Franciscus on kuvakirja, joka kertooo kahden pyhimyksen tarinan.

Tapahtumat sijoittuvat 1200-luvun Italiaan Assisin kaupunkiin. Franciscus haluaa ensin ritariksi, mutta nähtyään ilmestyksen Jumalasta, hän antaa rahansa köyhille ja alkaa kiertäväksi saarnaajaksi. Clara antaa ruokaa köyhille ja menee myöhemmin luostariin. Kirja on kuvitettu ikonityylisin kullankiiltoisin kuvin.

Ovat nämä pyhimystarinat kyllä aina yhtä kiinnostavia: pyhimykset ovat kuitenkin olleet ensin tavallisia ihmisiä ja sitten tapahtuu jotakin, jonka takia tämä asema on annettu jälkikäteen.

Lapsille tätä voi lukea uskontokasvatusmielessä, mutta jos uskonnollisuus ei kiinnosta, niin kannattaa varmaan jättää väliin. En kuitenkaan testannut, miten tämä uppoaisi lapsiin tavallisena satuna.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...