Guido Visconti: Clara ja Franciscus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Clara ja Franciscus on kuvakirja, joka kertooo kahden pyhimyksen tarinan.

Tapahtumat sijoittuvat 1200-luvun Italiaan Assisin kaupunkiin. Franciscus haluaa ensin ritariksi, mutta nähtyään ilmestyksen Jumalasta, hän antaa rahansa köyhille ja alkaa kiertäväksi saarnaajaksi. Clara antaa ruokaa köyhille ja menee myöhemmin luostariin. Kirja on kuvitettu ikonityylisin kullankiiltoisin kuvin.

Ovat nämä pyhimystarinat kyllä aina yhtä kiinnostavia: pyhimykset ovat kuitenkin olleet ensin tavallisia ihmisiä ja sitten tapahtuu jotakin, jonka takia tämä asema on annettu jälkikäteen.

Lapsille tätä voi lukea uskontokasvatusmielessä, mutta jos uskonnollisuus ei kiinnosta, niin kannattaa varmaan jättää väliin. En kuitenkaan testannut, miten tämä uppoaisi lapsiin tavallisena satuna.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...