Marjo Ruola: Terveisin Neiti ja Clara

Terveisin Neiti ja Clara

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan tapahtumat sijoittuvat ajallisesti 1940-luvun loppuun ja sijainniltaan nimeltämainitsemattomaan suomalaiseen kaupunkiin. Päähenkilöinä on kaksi pikkutyttöä: syksyllä koulun aloittava Neiti on tavallisesta perheestä, kun taas toiselle luokalle menevä Clara on hienommasta ruotsinkielisestä perheestä.

Tyylissä on aika paljon vanhaa tyttökirjahenkeä. Toisaalta teksti on vähän liiankin vanhanaikaista. Kuvitus on erityisen hyvä ja kirjaan sopiva: vanhojen valokuvien lisäksi mukana on leluja ja muita esineitä.

Luultavasti olisin itse tarttunut tähän lapsena vain äidin suosituksesta, enkä oma-aloitteisesti. Lasten sijasta suosittelisinkin tätä aikuisille, jotka ovat nostalgiahenkisiä tai lukevat muutenkin vanhoja tyttökirjoja.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...