Gene Wolfe: The Claw of the Conciliator

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kiduttaja Severianin tarina jatkuu suoraan siitä, mihin se The Shadow of the Torturerin lopussa jäi. Severian on matkalla Thraxiin, mutta matka ei ole mikään suoraviivainen juttu. Wolfe kuljettaa sankariaan kummallisesta kohtauksesta toiseen, heitellen miesparkaa miten haluaa.

Severian pääsee muun muassa kohtaamaan ihailemansa Vodaluksen ja vierailemaan Autarkin erikoisessa House Absolute -palatsissa. Kuten nimestäkin voi päätellä, Severianin edellisessä osassa haltuunsa saama Claw of the Conciliator -artefakti saa enemmän huomiota osakseen.

Tapahtumat ovat paikoin erittäin kummallisia ja runsaasti tilaa saavat niin Severianin kirjasta lukema allegorinen tarina kuin tohtori Taloksen raskasta symboliikkaa tihkuva näytelmä. Nämä sivujuonteet eivät kuljeta juonta ja niiden varmastikin rikas symboliikka on lukijalle raskasta, joten en ylläty, jos tarina jää osalta lukijoista tähän. Wolfen tyyli on melko raskassoutuinen.

Silti, itse en malta olla ihmettelemättä, kuinka Severian pääsee kirjojen tapahtumista siihen asemaan, missä hän kertojana selvästi on. Kirjan maailmakin on hämmästyttävä — tavanomainen fantasiajuoni, mutta täynnä viittauksia avaruusmatkailuun, scifi-teknologiaan ja muuhun kummalliseen. Tätä lajia on saatava enemmän.

Kirja on ilmestynyt vuonna 2013 suomeksi nimellä Sovinnontekijän kynsi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...