Janne Suominen (toim.): Conan Barbaari

Conan Barbaari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuoden komein sarjakuvakirja saattaa olla Egmont kustannuksen Conan-kokoelma. Kyseessä on massiiviset kolmesataa sivua barbaariväkivaltaa. Boris Vallejon kansitaide ja kovat kannet viimeistelevät esteettisen täydellisyyden.

Vaikka sarjakuva-Conan eroaa hiukan Robert E. Howardin alkuperäisen Conanin olemuksesta, sarjakuvat ovat silti mahtavia. Nide sisältää otoksena sarjakuvan mielenkiintoisimpia tarinoita, sisältäen sekä sarjakuvia, joista on tullut keräilyharvinaisuuksia, että muutamia ennen suomeksi julkaisemattomia tarinoita.

Valtaosa kokoelmasta on seitsemänkymmentäluvulta, joka oli Conan-sarjakuvalle kulta-aikaa. Kirjan esipuheen on kirjoittanut Petri Hiltunen, joka on työskennellyt itsekin Conanin parissa Jalavan kirjojen kuvittajana. Mukana on myös lehtien kansikuvagalleria.

Kirja herätti minut palaamaan Howardin kirjoitusten pariin. Conanin rujo antisankaruus eroaa varsin vahvasti muista sarjakuvista. Tarinan juonet ovat samaan aikaan sekä mahdottoman sankarillisia, että kuitenkin inhimillisiä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...