Thomas Pynchon: Huuto 49

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan päähenkilö, Oedipa Maas, löytää itsensä entisen rakastajansa, äärimmäisen rikkaan Pierce Inverarityn, testamentin toimeenpanijana. Testamentti saa jäädä taakse, kun Oedipa törmää viittauksiin vuosisataisesta salaliitosta, joka liittyy postinvälitykseen.

Pian Oedipa ei enää tiedä mihin uskoa, kun 1960-luvun Kalifornia tuntuu olevan täynnä viittauksia keskiaikaisen Thurn und Taxis -postisuvun salaperäisiin vihollisiin. Tiivis teos on täynnä ajankuvaa, vainoharhaisuutta, vanhoja salaliittoja ja eriskummallisia henkilöitä.

Huuto 49 on yksi postmodernin kirjallisuuden klassikoista, merkkiteos, jonka muun muassa TIME-lehti nosti sadan parhaan vuosina 1923–2005 ilmestyneen englanninkielisen romaanin listalleen. Se on myös hyvä lähtökohta Thomas Pynchonin tuotantoon tutustumiselle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...