Lauren St. John: Delfiinien laulu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

11-vuotias Martine pääsee luokkaretkelle mukaan katsomaan sardiinien vaellusta Intian valtamerellä. Ikäväkseen hänen on jätettävä muutamaksi viikoksi rakas kotinsa luonnonsuojelualueella ja kirahvi, Valkoinen kirahvi Jemmy. Lisäksi mieltä vaivaavat luolassa nähty piirustus, jossa hän oli delfiinien ympäröimänä ja hait vaanivat häntä sekä saman aiheiset painajaisunet. Vielä viimeiseksi hän riitelee isoäitinsä kanssa rajusti.

Luokkaretkelle hän kuitenkin päättää lopulta lähteä. Lapset kokevat suurenmoisen merellisen seikkailun, joka huipentuu myrsky-yöhön. Martine tovereineen pelastuu meren huuhtoessa heidän alas laivalta ja lauma kimaltelevia delfiinejä ohjaa heidät autiolle rannnalle. Martinen selviytymistaidot joutuvat todella koetukselle, mutta ne myös pelastavat heidät kaikki. Mutta mikä saa delfiinit rantautumaan jatkuvasti ja pystyykö tyttö selvittämään salaisuuden ja pelastamaan ihmiset ja eläimet vaaralta? Martine myös pystyy parantamaan delfiinit rantautumisen aikana, hänellä on parantavan kosketuksen lahja.

Martine on erittäin neuvokas ja delfiinitkin auttavat kaikkia, lopulta he pelastuvat takaisin koteihinsa. Martine palaa Sawubonaan ja pääsee jälleen öisille ratsastuksilleen Jemmyn kanssa. Hän tapaa jälleen myös Gracen Muistojen huoneessa. Kuvat seinällä ovat ehkä muuttuneet ja uusi kuva, leopardi, on ilmestynyt! Kaikki eivät sitä näe — lisää seikkailuja siis luvassa!

Teos on itsenäinen jatko Valkoinen kirahvi -kirjalle, mutta itse suosittelisin kyllä näiden lukemista tapahtumajärjestyksessä. Viittaukset aiempiin tapahtumiin ja Valkoiseen kirahviin, zuluihin ja ennustuksiin, Muistojen huoneeseen sekä vanhempien kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen eivät selviä tässä. Kirja on kuitenkin huima osoitus rakkaudesta luontoon, eläimiin sekä afrikkalaisen kulttuurin kunnioittamiseen ilman ennakkoasenteita. Upea ja kaunis opus kaikille delfiineistä pitäville sekä yleensäkin luontoa rakastaville, sekä lapsille että aikuisille. Myös jännitystä riittää sitä kaipaaville, joten oikein suositeltavaa ja ajatuksia herättävää lukemista kaikille.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 238 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...