Kevin J. Anderson ja Brian Herbert: Dune: House Atreides, Dune: House Harkonnen, Dune: House Corrino

Dune: House Atreides

Osta kirja itsellesi

Brian Herbert oli käsittääkseni suunnitellut näitä kirjoja yhdessä isänsä Frank Herbertin kanssa, mutta tämän kuoleman jälkeen työpariksi tuli Kevin J. Anderson. Tästä vaihdoksesta huolimatta lopputulos on varsin miellyttävä.

Kirjat kertovat, mitä tapahtui ennen varsinaista Dyyni-sarjaa. Tarina alkaa House Atreidesissa Leto Atreidesin lapsuudesta ja kuvailee Dyynissä pelkäksi maininnaksi jäävää Paulus Atreidesta tarkemmin. House Corrino loppuu Paulin syntymään.

Siinä sivussa tapahtuukin yhtä jos toista. Gurney Halleck ja Duncan Idaho liittyvät Atreidesien suvun joukkoihin, Shaddam nousee valtaan, sota Ixistä käydään, Leto kohtaa Jessican, Jessican petoksen taustat käyvät paremmin ilmi kuten myöskin Paroni Harkonnenin groteskin ulkoasun syyt.

Parhaimmillaan kirjat ovatkin kun ne lukee varsinaisen sarjan jälkeen, jolloin henkilöt ja tapahtumat ovat jokseenkin tuttuja. Tutut henkilöt käyvät kirjojen myötä vain entistä syvemmiksi.

Kirjat ovat varsin uskollisia Frank Herbertin tyylille, tarina on ehkä hieman nopeatempoisempi ja toimintapainotteisempi. Ehdottoman jännittävä se ainakin on. Shaddamin lopulta koko imperiumin vaarantava salajuoni on kaikkien kolmen kirjan taustalla tapahtumiin vaikuttava tekijä ja sen eteneminen on kiinnostavaa luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...