Kevin J. Anderson ja Brian Herbert: Dune: House Atreides, Dune: House Harkonnen, Dune: House Corrino

Dune: House Atreides

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Brian Herbert oli käsittääkseni suunnitellut näitä kirjoja yhdessä isänsä Frank Herbertin kanssa, mutta tämän kuoleman jälkeen työpariksi tuli Kevin J. Anderson. Tästä vaihdoksesta huolimatta lopputulos on varsin miellyttävä.

Kirjat kertovat, mitä tapahtui ennen varsinaista Dyyni-sarjaa. Tarina alkaa House Atreidesissa Leto Atreidesin lapsuudesta ja kuvailee Dyynissä pelkäksi maininnaksi jäävää Paulus Atreidesta tarkemmin. House Corrino loppuu Paulin syntymään.

Siinä sivussa tapahtuukin yhtä jos toista. Gurney Halleck ja Duncan Idaho liittyvät Atreidesien suvun joukkoihin, Shaddam nousee valtaan, sota Ixistä käydään, Leto kohtaa Jessican, Jessican petoksen taustat käyvät paremmin ilmi kuten myöskin Paroni Harkonnenin groteskin ulkoasun syyt.

Parhaimmillaan kirjat ovatkin kun ne lukee varsinaisen sarjan jälkeen, jolloin henkilöt ja tapahtumat ovat jokseenkin tuttuja. Tutut henkilöt käyvät kirjojen myötä vain entistä syvemmiksi.

Kirjat ovat varsin uskollisia Frank Herbertin tyylille, tarina on ehkä hieman nopeatempoisempi ja toimintapainotteisempi. Ehdottoman jännittävä se ainakin on. Shaddamin lopulta koko imperiumin vaarantava salajuoni on kaikkien kolmen kirjan taustalla tapahtumiin vaikuttava tekijä ja sen eteneminen on kiinnostavaa luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...