Sinikka Nopola: Eila, Rampe ja elämän tarkoitus

Eila, Rampe ja elämän tarkoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eila ja Rampe muodostavat ihan tavallisen vanhemman tamperelaispariskunnan, joka elää ihan tavallista elämää. Kesällä mökkeillään, unohdellaan hääpäiviä, käydään rautakaupassa ja pienellä kesämatkalla Onnenmaan ostosparatiisissa ja Kari Vepsän ratsastuskeikalla. Omasta likasta pitää myös kantaa huolta, sillä hän on kuitenkin vasta vähän alle neljänkymmenen, joten eihän hän vielä omista asioistaan osaa täysin kantaa huolta. Ihmissuhdekuviotkin ihan solmussa! Siinä sivussa on aikaa pohtia myös elämän syvempiä asioita, kestävän parisuhteen taustoja ja historiaa sekä muuta mieleen juolahtavaa.

Rakenteeltaan Eila, Rampe ja elämän tarkoitus on hieman hajanainen. Yhtä yhtenäistä juonta ei oikein tahdo löytyä – ennemminkin kyse on lyhyistä tuokiokuvista, muistelmista tai keskustelunpätkistä, jotka kyllä johtavat tiettyyn suuntaan. Oikeastaan kirja voisi myös selailla parin sivun pätkissä, herkullista murretekstiä makustellen. Toisaalta kirja kyllä vie mennessään, eikä sen lukeminen yhdeltä istumaltakaan montaa tuntia kestä.

Eila, Rampe ja elämän tarkoitus on jo neljäs kirja Sinikka Nopolan sarjassa, joka seurailee tämän rakastettavan pariskunnan tekemisiä. Sarja on poikinut myös näyttämösovituksia ja äänikirjoja. Nopolan lämpimän humoristinen ote tapahtumiin, joista “ei ny tehä mitään numeroo”, Tampereen kiälen käyttäminen ja muutenkin jotenkin niin kovin tarkkanäköinen tavallisuus ovat taanneet Eilan, Rampen ja likan suuren suosion. Nopolan hahmoihin ja heidän keskusteluihinsa on ainakin näin hämäläisnäkökulmasta hyvin helppo samastua. Suosittelen ainakin kaikille tamperelaisille ja tamperelaismielisille!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...