M. John Harrison: Eilisen mystinen sydän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pam, Lucas ja nimettömäksi jäävä kertoja tuntevat toisensa Cambridgen opiskeluvuosiltaan. Silloin tapahtui jotain mystistä, jonka kaikki ovat jo unohtaneet, mutta joka siitä huolimatta jätti jälkensä heidän kaikkien elämään, erityisesti Pamin ja Lucasin. Opiskelutovereihin kuuluu myös outo Yaxley, joka on jollain tapaa vastuussa kaikesta.

Pamin ja Lucasin pakkomielteenä on Sydän, Cœur, menetetty valtakunta, jonka perillisten historia paljastuu kirjan edetessä kiehtovalla tavalla. Samaan gnostilaiseen mytologiaan liittyy Pleroma, todellisuudessa oleva ja olematon maailma, jonka tavoittelu tuntuu olevan jollain tapaa tärkeää.

Pam ja Lucas takertuvat toisiinsa, kirjan kertojan tarkkaillessa sivuroolissa, välillä välittäjänä riitaisan avioparin välillä. Menneisyyden teot eivät jää taakse helposti, vaikka ne kuinka haluaisi unohtaa. Eilisen mystinen sydän on vaikeaselkoinen ja mysteerejä täynnä oleva sairaskertomus, jonka vaikuttava ja runollinen kerronta palkitsee lukijan, joka muuten turhautuisi kaikkien mysteerien keskellä. Vangitseva, erikoinen kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...