Matti Laine: Eksytetty

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eksytetty on Matti Laineen neljäs romaani, joka ei todellakaan eksytä lukijaansa. Vanha tuttu, sarjakuvapiirtäjä Ari Aalto, on Japanissa, mistä hänet ikään kuin haetaan Suomeen keskelle hullunmyllyä. Sarjakuvia ei juuri piirretä, sillä kaikki aika menee mutkikkaiden asioiden selvittelyyn.

Iso ongelma on se, että on löytynyt ruumis, jonka hoteista löytyy Ari Aallon henkilöllisyyspaperit. Arin tili on tyhjä. Arilla on Facebook-tili, joka ei ole hänen tekemänsä. Varsin mielenkiintoinen yhtälö, jonka selvittämiseen osallistuu muitakin, kuten Arin vanha ystävä toimittaja Räsänen ja rikosylikonstaapeli Klinga. Ruumis paljastuu Joel Reposeksi, jonka elämää aletaan penkoa ja siinä onkin penkomista aina hämäriä lääkebisneksiä myöten.

Arin naisystävä Riitta, jonka kanssa suhde on hiukan vaakalaudalla, on noussut laulamisellaan tähdeksi. Suhdetta ei paranna Arin indentiteettivarkaus. Lisäksi Riitta saa kaiken aikaa uhkauksia. Siinäkin on sarkaa, kun kaivetaan esiin Riittaa kiusannut uhkailija.

Ari Aalto menee koko kirjan ajan niin, että heikompia hirvittää. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu. Kirja oli minusta erittäin hyvä, sillä siinä ei ole liikaa mäiskettä. Huumoriakin on kivasti mausteena. Niin, ja ei sovi unohtaa perunapyssyä! Luulin ensin, että kirjailija oli keksinyt sen, mutta se olikin jo keksitty.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...