Tuula Kallioniemi: Eläköön Reuhurinne!

Eläköön Reuhurinne!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reuhurinteen alakoulua uhkaa lakkautus. Vanha koulurakennus aiotaan purkaa ja oppilaat siirtää isompaan kouluun. Kuntapäättäjän näkökulmasta juttu on helppo, sillä Reuhurinteen koulussa on vain yhden luokallisen verran oppilaita, kaikki alakoululaiset siivosti yhdessä paketissa. Helppohan tuollainen yksikkö on napsaista!

Reuhurinteen väki ei kuitenkaan suhtaudu lakkautuspäätökseen riemulla, vaan alkaa protestoida parhaan kykynsä mukaan. Koulun väki alkaa järjestää mielenosoitusta Reuhurinteen puolesta.

Kirjan kohderyhmä on vähän epämääräinen. Kokonsa ja tekstinsä puolesta kirja on hyvinkin helppolukuinen ja sopii pienemmillekin lukijoille, mutta kun Reuhurinteen koulussa on myös kuudesluokkalaisia, aihepiirin osalta sivutaan treffejä ja tykkäämisiä ja Facebookissa olemista. Ei siis ihan ekaluokkalaisten juttuja kaikin osin. Alakoululaisille kuitenkin ja myös heikommille lukijoille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...