Tuula Kallioniemi: Hässäkkää ja hätähousuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reuhurinteen alakoulussa sattuu ja tapahtuu. Koulussa vietetään pajaviikkoa ja ohjelmassa on helppojen muffinien leipomista, toimittajan työtä ja performanssitaidetta. Yökouluakin ehditään viettämään, sijaisopettaja Hätähousu-Helanteri poikkeaa opettamassa ja opettaja Aapeli Käki aikoo ottaa hatkat koulusta. Kuinka kaikki oikein järjestyykään?

Hässäkkää ja hätähousuja on nopeatempoinen kirja, jossa yhtä aihetta käsitellään muutama sivu ja sitten loikataan jo seuraavaan episodiin. Tapahtumat etenevät joutuisasti ja hitaampikin lukija saa nauttia vauhdikkaasta menosta. Tottuneempi lukija jää ehkä kaipaamaan aiheiden pitkällisempää kehittelyä, mutta kirjan kohderyhmää taitavat kuitenkin olla vasta lukemaan oppineet alakoululaiset, joille kirja varmasti toimiikin hienosti.

On vaikeaa olla vertaamatta Reuhurinnettä Timo Parvelan Ella-kirjoihin. Aikuisen lukijan näkökulmasta Ellat vievät voiton, mutta ihmekö tuo, sen verran ahkerasti Parvela viljelee kirjoissaan aikuishuumoria, joka ei lapsille aukea. Tuula Kallioniemi kirjoittaa puhtaammin lapsille. Kirjassa on touhua ja huumoria sen verran, että sen parissa ei ehdi pitkästyä, mutta tekstiä sen verran vähän, että luku-urakka ei ole hitaammallekaan lukijalle ylitsepääsemätön.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...