Tuula Kallioniemi: Hässäkkää ja hätähousuja

Hässäkkää ja hätähousuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reuhurinteen alakoulussa sattuu ja tapahtuu. Koulussa vietetään pajaviikkoa ja ohjelmassa on helppojen muffinien leipomista, toimittajan työtä ja performanssitaidetta. Yökouluakin ehditään viettämään, sijaisopettaja Hätähousu-Helanteri poikkeaa opettamassa ja opettaja Aapeli Käki aikoo ottaa hatkat koulusta. Kuinka kaikki oikein järjestyykään?

Hässäkkää ja hätähousuja on nopeatempoinen kirja, jossa yhtä aihetta käsitellään muutama sivu ja sitten loikataan jo seuraavaan episodiin. Tapahtumat etenevät joutuisasti ja hitaampikin lukija saa nauttia vauhdikkaasta menosta. Tottuneempi lukija jää ehkä kaipaamaan aiheiden pitkällisempää kehittelyä, mutta kirjan kohderyhmää taitavat kuitenkin olla vasta lukemaan oppineet alakoululaiset, joille kirja varmasti toimiikin hienosti.

On vaikeaa olla vertaamatta Reuhurinnettä Timo Parvelan Ella-kirjoihin. Aikuisen lukijan näkökulmasta Ellat vievät voiton, mutta ihmekö tuo, sen verran ahkerasti Parvela viljelee kirjoissaan aikuishuumoria, joka ei lapsille aukea. Tuula Kallioniemi kirjoittaa puhtaammin lapsille. Kirjassa on touhua ja huumoria sen verran, että sen parissa ei ehdi pitkästyä, mutta tekstiä sen verran vähän, että luku-urakka ei ole hitaammallekaan lukijalle ylitsepääsemätön.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...