Kari Hotakainen: Elämä ja muita juttuja

Elämä ja muita juttuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kari Hotakainen kirjoitti 1990-luvun lopulla Helsingin Sanomiin säännöllisenä kolumnistina. Työ oli Hotakaiselle mieluista, sillä hän pääsi kommentoimaan kaikkia haluamiaan asioita ja nostamaan esille sellaisia ongelmia, joihin ei muuten olisi oikein ollut foorumia. Pääosin näistä kolumneista koostuu juttu­kokoelma Elämä ja muita juttuja.

Tiivin ilmaisun ja rytmiltään erinomaisen lauseen taitajana tunnetulle Hotakai­selle kolumni on tekstityyppinä hyvin sopiva. Tyylilajin vapaus ja toisaalta lyhyt muoto asettavat Hotakaiselle kentän, jossa hän pärjää mainiosti. Hota­kainen ottaa kantaa muiden muasssa presidentin uudenvuodenpuheisiin, tuulipukuihin, koviin työmiehiin, sulkapallon pelaamiseen 1990-luvun lopun ajankohtaisia kansainvälisiä poliittisia tapahtumia tai kotimaisia kulttuurikohu­jakaan unohtamatta. Hän onnistuu löytämään lähes kaikkiin parisivuisiin jut­tuihinsa jonkin persoonallisen näkökulman, jota lukija ei olisi heti arvannut.

Hotakais-faneille Elämä ja muita juttuja on turvallista laatua. Pikanttina yksi­tyiskohtana lukija huomaa helposti rivien välistä – ja välillä ihan riveiltäkin – että Juoksuhaudantien Matti Virtanen alkaa vähitellen herätä henkiin Hota­kaisen sisällä. Eikä tästä kirjasta nauttiakseen toki tarvitse mikään paatunut Hotakaisen hotkija olla. Elämä ja muita juttuja seisoisi jaloillaan aivan omilla ansioillaan, kenen tahansa kirjoittamana nasakoiden kolumnien kokoelmana. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...