Aveline Stokart ja Kid Toussaint: Ella : 3. Sensationell(a)

Ella 3 : Sensationell(a)

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ella-trilogia on vihdoin edennyt viimeiseen osaansa ja aikamoisen tyylikäs lopetus tarinalle onkin saatu. Ensin kuitenkin pieni kertaus. Ensimmäinen osa esitteli luokan uuden oppilaan Ellan, jonka sosiaalisen ja ystävällisen pinnan alta paljastuu kuitenkin salaisuus. Ella on vain yksi lukuisista persoonista jotka ottavat vallan hänen kehossaan, eikä kaikki näistä persoonista ole hyväntahtoisia, kuten sarjan toisessa osassa kävi ilmi. Miksi Ellan kehossa on peräti kuusi persoonaa, ja voivatko nämä hyvin erilaiset ihmiset lopulta löytää jonkinlaisen yhteisymmärryksen on tämän viimeisen osan heiniä.

Mysteeritarinoissa on helposti se ongelma, että on aina helpompi aloittaa kutkuttava juoni kuin ratkaista se tyydyttävällä tavalla. Tätä itse hieman pelkäsin, sillä Ellan tarina on sen verran erikoinen, että juonen yhteenkutominen olisi helppo mokata. Kid Toussaint onnistuu kuitenkin pitämään pallon pyörimässä. Jokainen hahmoista saa oman hetkensä loistaa ja tarinan lopetus on sekä emotionaalisesti että juonellisesti onnistunut. Sarjakuvasta kyllä huomaa, että Toussaint on kerännyt kokemusta käsikirjoittajana jo pidemmän aikaa.

Aveline Stokart puolestaan ei ole kuvittanut sarjakuvia ennen tätä trilogiaa, mutta toivottavasti kuitenkin jatkaa sarjakuvien parissa. Kuten ensimmäisen osan arviossani mainitsin, Ella-sarja muistuttaa kuvitukseltaan välillä kuin animaatioelokuvaa, varsinkin Stokartin taidot valon ja varjon värittämisessä tekee vaikutuksen. Tällä on merkitystä tunnelman luonnissa varsinkin silloin kun lokaatioissa päädytään hieman arkiympäristöä mielenkiintoisempiin paikkoihin.

Ella : 3. Sensationell(a) on kaikkiaan näppärä loppu mielenkiintoiselle nuorten sarjakuvasarjalle, joka onnistuu yllättämään omaperäisyydellään. Kannattaa tutustua, vaikka nuoruusvuodet olisivatkin itsellä jo takanapäin.

Esimerkkisivu sarjakuvasta

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...