Alice Oseman: Heartstopper : osa 1

Heartstopper : osa 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Isoksi ilmiöksi noussut Heartstopper on Alice Osemanin kirjoittama nuorille suunnattu sarjakuva. Oseman on julkaissut sitä verkkosarjakuvana vuodesta 2016 alkaen ja vuonna 2019 se sai painetun muodon. Englanniksi sarjakuvaromaaneja on ilmestynyt jo viisi osaa, suomeksi on tullut tähän mennessä kolme. Viimeistään vuonna 2022 ilmestynyt Netflix-sarja nosti sarjakuvan huippusuosioon.

Sarjakuva seuraa teini-ikäisten koulupoikien Charlie Springin ja Nick Nelsonin elämää, kun he ystävystyvät koulussa ollessaan vierustovereita. Pikkuhiljaa poikien ystävyys alkaa kuitenkin muuttua rakkaudeksi, ja heteroksi oletettu Nick joutuu hämmennyksen ääreen. Heartstopper käsittelee muun muassa rakkautta, ystävyyttä, kiusaamista sekä mielenterveysongelmia. 

Sarjakuva on hyvin mukaansatempaava, ja luettuaan ensimmäisen osan tahtoisi saada saman tien käsiinsä jo loputkin! Oseman on luonut tarinaan kiehtovan juonen ja taitava piirrosjälki on kaunista ja helposti seurattavaa. Sarjakuvaromaanien lisäksi hahmoihin voi tutustua tarkemmin Osemanin romaaneissa: Nick ja Charlie esiintyivät jo Osemanin esikoisromaanissa Solitaire.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...