Johanna Hasu: En ole kuolemassa vielä

En ole kuolemassa vielä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Johanna Hasun kolmas runokirja tulee taas lähelle ihmistä. En ole kuolemassa vielä sisältää toinen toistaan koskettavimpia runoja. Ne ovat helposti luettavissa ja ne ymmärtää, niin että suorastaan ahmii koko kirjan yhtä soittoa ja haluaa aloittaa heti uudestaan.

Nämä 38 lyhyttä, mutta osuvaa runoa kertovat siitä, kun ihminen sairastuu vakavasti, tässä tapauksessa rintasyöpään. Voi kuitenkin kuvitella, että olipa sairaus mikä hyvänsä, nämä runot luovat uskoa huomiseen. Niissä käydään läpi ajatuksia, että olenko tarpeeksi sairas ja kun joku voi olla vielä sairaampi. Olenko ansainnut tämän, mitä minulle halutaan kertoa. Onko se rangaistus jostain, jos sairastuu. Silti – aina voi mennä metsään, kulkea jo valmiiksi tallattua polkua.

Runoja siivittää Johanna Hasun omat kuvat ja totta kai, ne ovat luonnosta. Kuinka luonnosta voi ammentaa voimaa ja se kauneus lohduttaa. Nämä runot sanoittavat monen ihmisen ajatuksia, valavat toivoa ja antavat luvan vain olla.

Taivas oli tyhjä
Eteisessä seisoi enkeli
pyysi lasin vettä
kiitti ja katosi
Omenapuussa istunut suru
kiipesi alas
heilautti kättään ja siirtyi hiukan kauemmas

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...