Holly Phillips: The Engine’s Child

Osta kirja itsellesi

Rasnan on saari keskellä rannatonta ulappaa ja kokonainen maailma asukkailleen. Siellä asuvat ihmiskunnan jäännökset, jotka aikoinaan pakenivat magian ja teknologian ylilyöntien turmelemasta maailmasta. Uudessa maailmassa on ahdasta ja vallasta taistelevat vastakkaiset ryhmittymät — toiset haluavat avata oven edelliseen maailmaan, toiset haluavat kartoittaa ja tutkia nykyistä löytääkseen uusia maita ja vapauksia.

The Engine’s Child on vastakkainasettelujen kirja. Köyhät vuorovesislummin asukkaat vastaan vauraat kaupunkilaiset, kaupunki vastaan maaseutu, valtasuku vastaan toinen valtasuku, valtasuvut vastaan hallitsija ja niin edelleen. Phillips on luonut varsin rikkaan ja monipuolisen maailman, joka on tunnelmallinen. Valitettavasti maailma on myös sekava ja kirjan alussa lukija on helposti täysin pihalla. Kirjan takaa löytyy sanasto, joka valottaa maailmaa. Sanasto tuli tarpeeseen, mutta olisi asiat voinut tekstissäkin selittää vähän laveammin.

Tietty kerronnallinen hämäryys on tarinan helmasynti muutenkin. Ei tästä ihan kertalukemisella täyttä tolkkua ota. Nautin tunnelmasta, mutta juoni tahtoi välillä hukkua tunnelmointiin. Tiukkojen ja mukaansatempaavien juonien ystäville The Engine’s Childiä ei siis parane suositella. Omaperäisen maailman se sentään tarjoaa.

LibraryThingin suosituskoje tarjoaa tästä pitäville kolmena kovimpana suosituksena Perdido Street Stationia, Pyhimysten ja mielipuolten kaupunkia ja The Etched Cityä. Nämä ovat ihan hyviä vertailukohtia, vaikka The Engine’s Child ei ainakaan kahdelle ensimmäiselle vertailussa pärjääkään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...