Petri Hannini: Epäilyttävät pojat : Best of Boys

Epäilyttävät pojat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt hävettää. Luulin kirjoittaneeni tästä vinkin jo aikaa sitten, saman tien kun kirjan ostin ja luin, sillä kyllähän pojat ehdottomasti vinkin arvoisia ovat! Vinkki onkin varmasti piilotettu jonnekin…

Olkoon. Epäilyttävät pojat on hyvin epäilyttävä sarjakuva kahdesta koululaisesta, Osmosta ja Sulosta. Nimi johtaa harhaan, sillä eivät pojat ole epäilyttäviä. Poikia ympäröivät aikuiset sen sijaan… no, poikien opettaja pukeutuu pornosaappaisiin eikä aina käytä pikkuhousuja, rehtori ehdottelee sopimattomia, talonmies Sutki pukeutuu naisten vaatteisiin ja koulutaksiakin ajaa sekakäyttäjä.

Lienee siis selvää, millä tasolla Epäilyttävien poikien huumori liikkuu. Tämä sarjakuva ei sovi herkkämielisille. Huumorista nauttiminen vaatii vähintäänkin lievästi perverssiä mieltä. Sellaisesta nauttiville Epäilyttävien poikien huumori puree kyllä. Sarjakuvan vahvuus on vitsien sovinnaisuudesta piittaamattomassa röyhkeydessä; piirrosjälki ajaa asiansa, mutta ei itsessään tee vaikutusta. Pelkistetty tyyli sinänsä toimii, varsinkin kun pääpaino on vitseissä, mutta voisi kuvitus nätimpääkin olla.

Petri Hanninin huumorintaju osuu kuitenkin sen verran terävästi törkyviihteen ytimeen, etten viitsi rutista ulkoasusta enempää. Hyviä piirtäjiä maailmassa riittää, mutta kaikki eivät keksi yhtä hauskasti hävyttömiä juttuja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...