Petri Hannini: Franz ja Kapteeni Nemon Sukellusvene

Osta kirja itsellesi

Franz on viettämässä kesää mummolassa ja haaveilee joen varrella, kun äkkiä joesta nousee sukellusvene mukanaan kapteeni Romppainen ja tämän erikoinen miehistö. Sukellusveneretkue on matkalla Afrikkaan, mutta ilmeisesti eksynyt pahasti suunnasta. Niinpä selkeitä navigointitaitoja osoittava Franz pestataan matkaan mukaan, ja alkaa melkoisen kummallinen seikkailu.

Kapteeni Nemon Sukellusveneessä matkustava Franz hortoilee veneen mukana ympäri maailman meriä ja tapaa matkallaan omituisia otuksia, kuten savoa solkkaavan vihreän taksin kattovalon, huonokuuloisen Mauri Mureenan sekä terttukaupalla geenimuunneltuja puhuvia banaaneja. Kaikkein suurimpaan vaaraan joudutaan kuitenkin merirosvokapteeni Puusilmän ja hänen verenhioisen miehistönsä kanssa. Lopulta koittaa viimeinen, ratkaiseva kaksintaistelu!

Sarjakuvapiirtäjänäkin tunnetun Petri Hanninin esikoisromaani Franz ja Kapteeni Nemon Sukellusvene vuodelta 1999 on suoraviivainen ja hauska nuortenkirja, jossa kirjailija on antanut mielikuvituksensa assosioida varsin vapaasti ja värikkäästi. Hannini marssittaa tutkailtavaksi todella kummallisen henkilö- ja tapahtumasarjan, jonka käänteitä on käytännössä mahdoton ennakoida.

Aluksi hieman sekava ja turhankin kokeellinen tarina lähtee kunnolla liikkeelle loppua kohti tultaessa. Jännitys kasvaa merirosvojen hyökkäysten myötä, ja lopputulosta voi pitää nuorelle lukijalle vähintäänkin onnistuneena. Jukka Lemmetyn kuvitus tuo mieleen Quentin Blaken rosoisenkauniin kynänjäljen Roald Dahlin teoksista ja itse asiassa itse tarinakin on omassa järkevässä järjettömyydessään kunniakas Dahlin juttujen sukulaisteos.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...