Romain Puértolas: Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin

Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Intialaisen fakiirin piikkivuoteenostoreissu Pariisin IKEA-tavarataloon venähtää vähän ennakoitua pidemmäksi, kun tavaratalossa tapahtuu pieni onnettomuus (johon kirjan otsikkokin suoraan viittaa). Pian fakiiri löytää itsensä rekasta matkalla kohti Britanniaa, mutta koska samasta kyydistä kärähtää muutama sudanilainen pitkänmatkankulkija, karkotetaan koko retkue ensin Barcelonaan, josta fakiirin ihmeellinen matka jatkuu Rooman ja Libyan kautta ties minne. Fakiirin jälkiä seuraa kostonhimoinen romanitaksikuski, jota fakiiri matkansa aluksi hyväntahtoisesti vähän jymäytti.

Ranskalaiselle maahanmuuttoasioissa työskentelevälle Romain Puértolas’lle työ tulee ilmeisesti uniin, sillä hänen esikoisromaaninsa Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin kertoo sangen eriskummallisen tahattomiin rajanylityksiin johtavan tapahtumasarjan. Täysin höpö siirtolaissatiiri väläyttelee silloin tällöin riviensä välissä hieman vakavampiakin siirtolaispolitiikan kipupisteitä, jossa pieni ihminen on väliin täysin mielivaltaisten päätösten pelinappulana.

Pääosin Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin on kuitenkin kepeää ja kevyttä luettavaa. Kansainväliseksi menestykseksi noussut romaani on helppolukuinen ja hauska, eikä yllätyskäänteistä todellakaan ole pulaa. Kyllähän tätä suositella voi.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...