Antonin Varenne: Fakiirit

Fakiirit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjavinkkien Rikoksen ABC -sarjan mukana siirrymme nyt Pariisiin. Rikosetsivä Richard Guérin vastaa Quai des Orfèvresin poliisiasemalla itsemurhien tutkinnasta. Ja Pariisin kokoisessa kaupungissahan niitä riittää. Guérin on älykäs poliisi (mitä ei voi sanoa likimainkaan kaikista hänen kollegoistaan), mutta epäsuosiossa asemalla. Hänellä on pakkomielteinen halu yrittää hakea yhteyksiä kaikkien mahdollisten asioiden välille.

Useissa Guérinin tutkimissa itsemurhissa vaikuttaisi olevan tiettyä pientä sukulaisuutta, mikä saa hänet epäilemään murhia, jotka ovat vain naamioituja itsemurhiksi. Kabareen lavalla kuiviin vuotaneen fakiirin tapaus vie hänet yksiin John P. Nicholsin kanssa, joka tutkii samaa juttua omista lähtökohdistaan. Nichols on epätodennäköinen henkilö —amerikkalais-ranskalainen psykologitohtori, joka asuu maaseudulla tiipiissä omalla metsäpalstallaan. Nicholsia auttaa myös Luxemburgin puiston vanha puutarhuri, joka entisenä linnakundina ymmärtää yhteiskunnan sivuraiteille eksynyttä hippien jälkeläistä.

Antonin Varennen Fakiirit on omalaatuinen ja ehkä jopa hieman sekavakin dekkari, jossa on outoa kiehtovuutta. Se on rikosromaani, vaikka onkin hieman kyseenalaista, mikä on itse rikos ja kuka siihen voisi olla syyllinen. Varennen kaikki henkilöt ovat elämän väärin kohtelemia ihmisiä, joita leimaa alakulo ja joita yhä uudet surkeudet odottavat. Synkkä tarina ansaitsee suosituksen. Ehkä se valo joskus siellä tunnelin päässä hohtaa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...