Arturo Pérez-Reverte: Flaamilainen taulu

Osta kirja itsellesi

Flaamilainen taulu kertoo flaamilaisesta taulusta, joka esittää kahta aatelista pelaamassa shakkia. Viisisataa vuotta valmistumisensa jälkeen maalaus päätyy konservoitavaksi, jolloin maalin alta löytyy kätketty viesti: Quis necavit equitem?Kuka murhasi ritarin?. Lause on viittaus viidensadan vuoden takaiseen murhamysteeriin, jota kirjan päähenkilö, Julia, alkaa selvittää.

Julia alkaa ystävineen selvittää mysteeriä, mutta tapahtumat saavat huolestuttavia käänteitä kun tauluun kätketty mysteeri siirtyy nykypäivään ja murhia alkaa tapahtua. Uhri toisensa jälkeen kuolee ja kohteena näyttäisi olevan Julia. Onnekseen Julialla on tukenaan värikäs ystäväpiirinsä.

Shakilla on merkittävä osa kirjassa; perustuuhan mysteerin ratkaiseminen taulussa kuvattuun shakkiotteluun. Shakin tuntemus auttaa kirjan parissa, mutta ehdoton vaatimus se ei ole. Murhamysteeri on riittävän jännittävä ilmankin, mutta kirja voi olla paikoin, keskittyessään enemmän shakkiin, hieman pitkästyttävä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...